Boldogság, hogy a Csákvár pontszerzése, és a PMFC hétvégi 0:0-ja arra vitte a bukmékereket, hogy azonos eséllyel mérje a feleket! Jelenleg egyaránt 2,45 a vendég és a hazai győzelem szorzója is. A csákváriakat láttam a Rákóczi ellen, a Pécs meccsét pedig vissza tudtam nézni a youtubon. Azt gondolom, hogy ebben a felállásban nem lesz hazai győzelem most!

Megnyert meccset bukott el a Kaposvár vasárnap. Gyakorlatilag 2:0-ra égett az Aquital, de a Somogy megyeiek képesek voltak kiengedni a mérkőzést a kezükből. Kulcsfontosságú volt 2:1-nél a rengeteg zöld-fehér hiba, könnyen jöhetett volna a Gödörben a harmadik, majd a negyedik gól. Erre elváltotta magát a védelem kilépett Madarász Márk és egyenlített. Aztán emberelőnybe került a Csákvár, lőtt egy lesgólt, de ennyi a teljesen szétesett Rákóczi ellen. Madarász mellett a nagy teherbírású Mim Gergely játéka tetszett, a többiek másod-, harmadosztályú focisták. Kétségem sincs, hogy a Csákvárnak kiesési gondjai lesznek.

Szokásos játékát vitte ki a pályára a Békéscsaba ellen a Pamacs. Előre védekeztek, a két szélső védő szinte egész meccsen a vendégek térfelén fogott pozíciót. A szokásos letámadás teljesen megfojtotta a viharsarkiak támadójátékát. Schindler Szabolcs elmondta az összecsapás után, hogy egész héten arra készültek, hogy képesek legyenek elrontani a pécsiek fociját. Egyszerű volt a recept: fault. Az a pécsi játékos, aki az elvesztett labda utáni azonnali presszingból visszaszerezte a pöttyöst, ment is a földre. Partner volt benne a játékvezető is, így jöhettek a pontrúgások! Na erre valóban fel volt készítve a Békéscsaba, így csak egy csomó 11-es gyanús esetig, és egy lesgólig jutott a Pécs. Szerintem semmi sem fog változni vendégoldalon marad a bulldogfoci! Adamcsek, Grabant, Geiger, Tihanyi, Óvári, Kónya mind gólveszélyes, hátul pedig Helesfay Donát nb1-es formát mutat egész szezonban: öt meccs három nullára lehozott találkozóval!

Továbbra is egyben van a Pécs, és Vass László legénysége joggal pályázik újabb három pontra Csákváron. Úgy érzem, hogy mind erőnlétben, mind az állományok erősségében, mind játékstílusban-taktikában előrébb járnak a vendégek. Ne feledjük nem rég az Ajka gyalulta földbe a kél-sárgákat (5:0)! ..és lesz élő közvetítés itt:

https://www.youtube.com/watch?v=cJJAM6g1gr8&feature=youtu.be

Csákvár TK - Pécsi MFC: Dupla esély - Dupla esély tipp