A válogatott mérkőzések előtti időszakot kicsit megpörgeti a norvég másodosztály az OBOS-ligaen, mert egy héten belül három mérkőzést játszanak a csapatok. Az én gólvadászatom a hétközi fordulóból a Sogndal - Öygarden találkozóra esett. Úgy gondolom, hogy a jelenleg legjobb formában lévő, pályaválasztó Sogndal egy gólokban gazdag mérkőzést vív majd a kiesés ellen küzdő Öygarden csapatával.

Kisebb hullámvölgyet követően magára talált a feljutásért küzdő Sogndal csapata. Eirik Bakke gárdája egy hármas vereségszériából kilábalva immár öt mérkőzés óta veretlen úgy, hogy ez idő alatt komoly skalpokat is sikerült begyűjtenie. Legutóbb a listavezető Tromsö-nél ikszelt, előtte a második helyezett Ranheim gárdáját végezte ki 4:0-ra a Fosshaugane Campus-ban. Ezen a mérkőzésen jó szokásához híven ismét duplázott gólvágójuk Kristoffer Hoven. A norvég származású csatár egyébként is elemében van a Fosshaugane Campus gyepszőnyegén. Ha lehetőséget kap rendre gólokkal örvendezteti meg a hazai publikumot. Reá tehát számíthatunk most is, mint ahogyan számíthatunk a középpályáról Ndour Alioune és a védelemből Totland Tomas góljaira is.

Az Öygarden védelmére is számíthatunk tippünknél, mert amellett, hogy viszonylag sok gólt szereznek a vendégek, sokat is kapnak. Bryant Lazaro alakulata éppen a kiesést és osztályozót jelentő helyek előtt áll egy pozícióval és nem valószínű, hogy most fog ezen jelentősen javítani. Védelmük a liga második legrosszabb védelme a maga 25 kapott góljával, mely most tovább romolhat. Nagy vereségbe eddig csak a már említett Ranheim ellen szaladtak bele idegenben (6:1), de rendre gólképesek hátul vendégfellépéseik során.

A norvég másodosztályban is a gólkülönbség dönt azonos pontszám esetén a helyezésekről. Érzésem szerint a hazaiak nem fukarkodnak majd a gólokkal, mert a feljutásért folyó küzdelemben ennek később még jelentősége lehet.

Sogndal - Øygarden FK: Sogndal által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp