Johanna Konta kicsit nyögvenyelősen tért vissza a tourra, azonban úgy néz ki, hogy a formáját New Yorkba már magával hozta. Egészen hihetetlen adat női teniszben, de az eddig lejátszott három meccsén még nem vesztett adogatást a brit! A következő áldozata nem más, mint Vika Azarenka lehet.

Konta a héten bemutatja, hogy a tenisz milyen egyszerű játék. Legyen egy erős szervád és hozd az adogatásaidat, majd breakelj szettenként legalább egyszer-egyszer. Női teniszben a tétel első részét nehéz megcsinálni, míg a férfiban inkább a másodikat. Jo azonban ezt maradéktalanul végrehajtja, sőt még annál többet is tesz. Egészen hihetetlen a megnyert pontok aránya saját szervája után a héten: 77,8%. Tehát négyből három pontot nyer és ez az alapja annak, hogy az ellenfelek általában a break közelébe se kerülnek. Az ellenfelek minősége: Flipkens és Zvonareva nevezhető még nem annyira jó fogadónak, viszont Maria Sakkari már kevésbé. Egyikőjük sem tudta igazán megzavarni Kontát, így pedig kiváló esélye lesz a döntőbe jutásra.

Azarenka némi meglepetésre van ott az elődöntőbe, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy könnyű ágat kapott a többiekhez képest. Nem kellett kimondottan bravúr győzelmet aratni az ellenfelek állapota miatt, míg eggyel több meccset is kellett játszania mint Kontának. Kezdet Donna Vekiccsel, majd jött sorrendben Garcia - Cornet és Jabeur. A meccsek képe sokkal inkább emlékeztetett a női teniszre, mint Konta esetében. Hullámzó játék, sok break a meccsen (mindegyik meccsen legalább 2x bukta Azarenka a szerváját) és a lányok egymás hibáiból táplálkoztak. Pár nappal a US Open indulása előtt Vikának emelnie kellene a jáétka színvonalán ahhoz, hogy itt győztesen hagyja el a meccset. Nagy kérdés, hogy mekkora erőfeszítéseket érdemes ezért tenni egy olyan játékosnak, aki korábban GS tornán is nyert már. Érdemes-e beáldozni a frissességet egy felvezető torna kedvéért. Ezzel szemben Konta három és fél éve nyert utoljára WTA tornát és kevesebb meccsel is jutott el idáig, így bőven kell a tankba lennie az erőtartalékaiból. Egyértelmű Konta sikert várok.

Konta, Johanna - Azarenka, Victoria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp