Kiszúrta a szememet a skót bajnokság kilmarnocki mérkőzése. Az újonc Dundee jól kezdte a bajnokságot, s az elmúlt hétvégén a Celtic csak nagyon nehezen győzte le őket. A következő mérkőzésük előtt a DUU szorzója folyamatosan esik, hét elején még 3,5 körül mozgott, most 2,87. Ráadásul a Kilmarnock az első öt bajnokiján csak két pontot szerzett, így azt várom, hogy folytatódnak a tendenciák.

Figyelem a Mickey Mellon együttesét, mert a szezon elején megviccelt azzal, hogy idegenben megverte a Motherwellt. Érdekes, hogy eddigi hét pontjából hatot idegenben szerzett meg az újonc, mert a Ross Country együttesét is meglepte. A Dundee United felállásából süt a biztonság igénye. Sokféleképpen rakják fel a csapatszerkezetet a tudósítók, a kulcsfigura Calum Butcher, aki többnyire a középpálya mögött szűr, olyasmi szerepkörben, mint Gara Zoli a franciaországi EB-n. Így tulajdonképpen egy 4-1-4-1-ről kellene beszélnünk, de mivel a támadások indításában is szerepet látszik a 29 esztendős középpályás, gyakorta 4-5-1, re gondolnak a szakértők. A dologból alapvetően következik, hogy az újoncnak van egyfajta tartása, a vonalvédekezés előtt dolgozó szűrőre a megszerzett zsugát egyből lehet passzolni, illetve az előtte játszó középpályások „könnyű” labdaszerzéshez segítik a Dundee Unitedet. Ennyi elegendő is lesz ebben a ligában a bennmaradáshoz, mert hatékonyan és gyorsan képes labdaszerzésből támadásba lendülni a Dundee.

Hiába játszik támadó szerkezetben három csatárral a Kilmarnock, mert az öt szerzett gólja mellé kilencet kapott eddig. A Celtic elleni idegenbeli 1:1 a második forduló meglepetése volt, de az ötödik kör után is nyeretlen Alex Dyer együttese. Most nyilvánvalóan az újoncot szeretnék két vállra fektetni!

Úgy gondolom, hogy a tendenciák folytatódni fognak! Semmi jele sincs annak, hogy a hazaiak csapat szintű védekezése megoldódik. Csapdát állít a Dundee az első győzelmére hajtó Kilmarnocknak, talán nem véletlen, hogy a hazai győzelemre kínált szorzó 2.40 körül mozog. Szerintem egy ikszre minimum jó lesz a vendégcsapat.

Kilmarnock - Dundee United: Dupla esély - Dupla esély tipp