Ritka jó esély kínálkozik egy magas odds realizálódására a lettországi Optibet Virslīga soron következő fordulójában. Maga a mérkőzés a Riga FC - Rigas Futbola Skola csúcsrangadó, ahol az első helyezett fogadja a második helyezettet a Skonto Stadionban, tehát első blikkre egy háromesélyes mérkőzés vár ránk. Ugyanakkor az előzményeket nézve én úgy gondolom, hogy a hazai csapat sima, akár több gólos győzelmet is arathat a találkozón.

A címvédő Riga FC szinte zavartalanul menetel az újabb bajnoki cím megszerzése felé. Az Oleg Kononov trenírozta gárda az eddigi 16 találkozójából 15-öt megnyert és csak 1 vereséget szenvedett, azt is a bajnokság elején. Annyira kiemelkednek a mezőnyből, hogy találkozóik zömén csak az a kérdés, hogy milyen arányú győzelmet aratnak. Ha komolyan beleállnak egy meccsbe, akkor sok gólos találkozókon nagy gólkülönbséggel nyernek, ha lazábbra veszik a figurát, akkor megelégszenek a kisebb különbségű magabiztos győzelmekkel. A mostani mérkőzés, mivel legnagyobb riválisukat fogadják, úgy gondolom teljes koncentrációt igényel majd az egész csapattól. Viszont látogatóikkal szemben óriási helyzeti előnyük van a világoskékeknek. Ők egész héten csak erre a találkozóra készülhettek, míg az RFS túl van egy hétközi belgrádi kiránduláson. A támadószekciója félelmetes Kononov gárdájának. A középpályára nem tud úgy rotálni a mester, hogy az éppen szerepet kapó játékos ne tenné hozzá a magáét a csapat teljesítményéhez. Elől pedig kiemelkedik a kongói származású Kule Mbombo eredményes csatárjátéka, aki az utóbbi mérkőzéseken újra megtalálta a góllövő csukáját.

Az "Akadémisták", mint említettem Szerbiában játszottak hét közben letudva az EL kötelezettségüket. Szégyent nem vallott Viktors Morozs csapata, mert egy vállalható 1:0-ás vereséggel tértek haza a belgrádi Partizan otthonából, de maga a meccs, az utazás és a vereség azért biztosan benne maradt a vendég fejekben, lábakban. Az látható volt, hogy Morozs fejében már a hétvégi rangadó is megfordulhatott, mert próbálta pihentetni legjobbjait, viszont az eredmény alakulása arra késztette a Mestert, hogy minden ászát csatába vesse. Ez szerintem döntően befolyásolhatja majd a Riga FC elleni meccsüknek a végeredményét.

Riga FC - RFS: Háromesélyes fogadás hendikeppel - 3-Way Hendikep tipp