Szerdán folytatódik a PDC Darts Premier League 2020-as idénye a 2. szakasszal, tovább folytatódik a harc a top4-ért, és az utolsó fázisért, ahol már csak a top4, azaz a legjobb négy játékos lesz ott. Jelenleg úgy tűnik, hogy Glen Durrant helye biztos, bitang jó formában játszik, magabiztosan vezet, míg Gurney ugyanilyen magabiztosan sereghajtó. Köztük a 2. és 7. hely között minden lehet, nagyon sok múlik minden egyes meccsen.

Itt Milton Keynes-ben öt-öt meccsük volt az újraindulás után, három zakó és két vereség a mérleg mindkettejüknél.

Ami viszont tény, van Gerwen önmagához képest gyengén játszik. Nála alap a 100-as átlag, de ezt sokszor inkább alulról, mint felülről karcolja. Halandónak a 100-as átlag egy-egy legben jöhet össze max., nekik viszont alap.

Van Gerwen kevésbé magabiztos, a duplák, azaz a kiszállók sem igazán jönnek, főleg a D20, sokszor centikkel ejti alá. Wright meg igazi palimadár, az a játékos, aki jól játszik, mégis kikap. Wright mindig épp azokat az ellenfeleket fogja ki, akik adott estén még nála is jobbak. Utolsó 3 meccsét úgy bukta el, hogy bőven 100 feletti volt az átlaga, legutóbbi meccsén 107 fölötti átlaggal kapott ki! Nem akármi, kilenc nyilast dobott, volt két kísérlete, ahol a duplát hibázta. A vb-n legutóbb megverte van Gerwent, szóval nem valószínű, hogy Wright önbizalmával majd gond lenne. Gerwennek most annyira nem megy, talán a körülmények, a világjárvány okozta mizéria, a kis Gerwen-poronty, a gyártó-váltás, vagy csak egyszerűen egy picike formahanyatlás, aminek nincs különösebb oka, de van Gerwen jelenleg fogható. Szóval bár csalóka, hogy Peter Wright zsinórban 3-szor kapott ki, az nem azért volt, mert pocsékul játszott, hanem azért, mert nála is jobban játszottak az ellenfelek. Egyszerűen egy value opció, jelen formákat nézve 10-ből mondjuk 4 meccset Wright simán behúzna Gerwen ellen, de lehet többet is, és itt háromesélyről van szó, mivel 7-7nél lehet döntetlen is

Wright, Peter - van Gerwen, Michael: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp