Van Gerwennel ritkán törlik fel a padlót, de a szerdai játéknapon Peter Wright belemártotta a viledás vedérbe, jól megcsavargatta, majd ahogy írtam is, feltörölte vele a padlót. A formákat látva benne volt a pakliban a Wright-győzelem, de a 8-1-es siker az olyasmi, amire senki sem számíthatott. Van Gerwen padlón van, nem találja a játékát, nem találja önmagát, és benne van egy spirálban, ami csak örvényszerűen lefelé húzza. Görcsössé válik, minél jobban akar, annál jobban nem megy. Most a 8-1-től függetlenül, már előtte sem volt csúcsformában, aztán a 8-1 hogy feküdte meg a gyomrát, azt nem tudni. Ha vicces szeretnék lenni, mint Barca-fan, írhatnék hasonlatokat, de a 8-2 sem volt annyira vicces, ahogy ez a tegnapi 8-1 sem, Wright szinte elnézést kért a meccs végén, hogy ország-világ előtt megalázta ellenfelét.

Valami 14%-os kiszállózást hozott Gerwen, az iszonyatosan gyenge,d e tömegben sem volt sehol. Írtam korábban, tán épp az előző meccsről szóló előzetesben, hogy a baba, a gyártóváltás, meg úgy önmagában ez a zaklatott év vélhetően kummulatív hatású a hollandnál, és egyik sincs a játékára jó hatással. Gerwen gödörben van, míg mai ellenfele, Duzza épp a csúcson. Durrant oktatja a mezőnyt, a Price által csak unalmas öregembernek titulált Durrant tényleg nem a legszórakoztatóbb játékos, unalmasan hozza a stabil játékát, és nyer, nyer és nyer. Már a 180-ak terén sem marad el a többiektől, nagyon stabilan hozza minden körben a 140-eket, 100-akat, jönnek a váltások, kiszállóknál pedig szerintem a legstabilabb jelenleg, hihetetlen önbizalommal játszik. Egyébként Durrant rendre megveri Gerwent, igazi mumusa az angol játékos Gerwennek, és most, amikor még a forma is pocsék, hát azt sem zárom ki, hogy Michael újabb sallert kap. Ami pedig tény, tegnap Duzza biztosította a helyét a top4-ben, azaz az elődöntőben, viszont az alapszakasz elsőség még kérdéses. Az alapszakasz-elsőség viszont még kérdéses, ami egyrészt presztízs, másrészt ha jól tudom, 25.000 £, de egy győzelem is 6000-et ér, szóval nem fog Durrant jótékonykodni Gerwennel, hisz nem kis pénzekről van itt szó. Látva a két versenyző formáját, tudva azt, hogy Durrant ab ovo Gerwen mumusa, mióta átugrott a PDC-hez, én 2,70-ért nem hagyon ott Durrant-et, pedig nem kedvencem.

Fura dolog egyébként Gerwen ellen fogadni, de a formák sokat számítanak, és látva korábban Cross-t, vagy most Gerwent, nagyon úgy tűnik, eddig 2020 nem a kopaszok éve...

Durrant, G - van Gerwen, Michael: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp