Érdekesnek ígérkező bajnoki mérkőzést pótolnak az OTP Bank Ligában a válogatott mérkőzések miatti szünet alatt. Ez a mérkőzés pedig nem más, mint a Kisvárda - Puskás Akadémia találkozó lesz, melynek különös pikantériát adhat az a tény, hogy amelyik csapat nyer az átveszi a vezetést a tabellán és minimum egy hétig birtokolja is majd azt. A PAFC életében nem idegen a dobogó birtoklása, hisz az előző szezon bronz érmeséről beszélünk. Viszont a Kisvárda játékosainak és szurkolóinak valószínűleg csak egyszer adatik meg ilyen az életében.

Történelmi lehetőség ide, történelmi lehetőség oda én mégsem a végeredmény felől, hanem a gólok irányából közelítenék a párharcra, pontosan a történelmi lehetőség miatt. Valószínűnek tartom, hogy mind a két öltözőben szóba került a héten a fentebb leírtaknak a lehetősége, így mind a két csapat várhatóan győzelemre játszik majd. Abban pedig bőven benne van egy jó kis adok-kapok lehetősége.

Kisvárdán már nagyon ki vannak éhezve a focira a szurkolók, így nem csoda, hogy az előrejelzések alapján egy telt ház közeli stadion várja majd a csapatokat a Várkertben. Két eddigi idegenbeli meccsén játékban jól teljesített Supka Attila csapata, attól függetlenül, hogy ebből a két találkozóból csak az egyiket, a Honvéd ellenit sikerült csak megnyerniük. Gólhelyzetek sokaságát dolgozták és hagyták ki elől Cukalaszék, míg hátul főleg a rögzített helyzetek kivédekezése okozott gondot a védelemnek. Ez a tendencia várhatóan még a mostani találkozón is megmarad.

A Puskás Akadémia játékát döntő módon befolyásolhatja majd, hogy adott pillanatban kikre számíthat majd Hornyák Zsolt. Legutóbb, az Újpest elleni mérkőzésükön láthattuk, hogy a tartalékból előlépett magyar fiatalok is képesek kiemelkedő és eredményes játékra. Ha pedig a "maradiakból" felépül valaki, akkor a rutin is bekerül a csapatába.

Improvizatív, sok gólhelyzetet teremtő játékot várok mind a két csapattól és akkor gólokban gazdag találkozó szemtanúi lehetünk majd.

Kisvarda - Puskás Akadémia: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp