Vika Azarenka szépen megindította a US Open menetelését. Mióta anyuka lett, messze ez a legjobb teljesítménye és ennek a kárát a következő körben Iga Swiatek láthatja.

Mivel a múlt heti tornát is nyerte itt, így elmondható, hogy zsinórban hét meccset hozott New Yorkban már a fehérorosz. A jelenleg megadott határon belül egyedül Alizé Cornet tudott bennragadni, aki "csak" négy játékkal kapott ki Vikától. Jól jelzi, hogy mennyire száguld New Yorkban Azarenka és nem utal semmi jel arra, hogy pont a lengyel kiválóság ellen lassítana. Barbara Haas összesen 3, míg Aryna Sabalenka 4 játékra volt képes ellene. Mind fogadóként, mind szerválóként erős és ez a mezőny nagyrészének nem fog tetszeni.

Iga Swiatek egy két napon áthúzódó meccset nyert meg Sasha Vickery ellen és ebben nem volt sok köszönet. Kifejezett gyenge meccset hoztak össze a lányok és a pénteki teljesítménye kizárt, hogy elég lenne Vika ellen. A legnagyobb problémája az volt a lengyelnek, hogy hiába épített fel egy-egy labdamenetet szépen, ha az utánalévő egy irgalmatlan nagy ki nem kényszerített hibával elvesztette. A meccs képe alapján teljesen jogos, hogy 69 hibát ütött az 51 nyerő mellé. Mindezt úgy, hogy Vickery rendkívül rossz fizikai állapotban volt. Mindketten figyelmeztetést kaptak time violationért és sok kérdőjelet felvetett bennem ez a meccs. Emlékszem, Ausztráliában nagyon jól ment a lengyelnek és akkor kisebb meglepetésre kapott ki a negyedik fordulóban Kontaveit ellen. Most talán a meccshiány (egy felkészülési meccset vívott) miatt, azonban attól a formájától távol áll, így pedig súlyos vereségbe rohanhat bele Azarenka ellen.

Azarenka, Victoria - Swiatek, Iga: Játék hendikeppel - Hendikep tipp