A magyar női kézi NBI-ben elkezdődött a darálás, nagyon kemény menet vár a csajokra, nem sok pihenőjük lesz. Viszont nem lehet elmenni a tény mellett, hogy végre tétmeccseket játszhatnak a csajok, és ezt minden csapat tagjai lenyilatkozzák. Tegnap már volt egy meglepi, a Loki otthon kapott ki a Móvártól, de minden meglepinél nagyobb lenne már az is, ha a Vác szoros meccset játszana az FTC-vel.

A Fradi erősödött, bár ezt nem minden felkészülési meccsen láttuk. Én hármat is láttam, és mindháromban közös volt, hogy nagyon lassan melegedett be az FTC, mondhatni lassan kezdett. Persze volt olyan, hogy délelőtt Elek edzéssel fárasztotta a csajokat, alapozással, aztá úgy játszottak meccset, szóval nem lehet ebből kiindulni, de az MTK is oktatta az FTC-t, meg a Szombathely is vezetett az FTC ellen, aztán persze helyükre kerültek a dolgok. Brutál erős lett az FTC keret, talán egyedül Lukács hiányzik, de azért megvan ez a csapat minőségre, létszámra is. Háfra nagyon jól pörgött edzőmeccseken, megvan az egészséges konkurencia a poszt-társak között. Nem igazán van lyukas poszt, és Lukács helyett egy Malestein azért nem minőségi romlás. Mondjuk a Szombathely ellen szegény holland csaj mindent elrontott, de hát minden meccs más...

Kegyet sok olyan játékosa van az FTC-nek, aki adott meccsen 8-10 gólt dobhat. A Vác nem egy defense-orientált csapat, egy Kácsorral, aki sokszor egy fázisú támadásokkal operál, felmegy, aztán bumm, vagy gól, vagy méterekkel kapu fölé. Janurikkal azért lehet indítgatni, az Érdnél is ő védett, amikor a tempó volt a cél, Malesteint lehet tömni labdákkal, Wester mellett hozzászokott, szóval aki szereti a női kézit, és nem a Bud féle brusztolós kézit, annak minden FTC meccs kötelező. Én azt mondom, 35 dugó az alap, csak végre jöhetne egy elfogadható első félidő, mert a 2.-ban rendre hengerel a Fradi. A Vác nem lehet ellenfél!

Ferencvárosi TC (n) - Vaci NKSE (n): Ferencvárosi TC (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp