Eljött a next gen negyeddöntők ideje, ahol egyből egy parázs meccsen Coric és Zverev csap össze egymással. Két 23 éves játékos, akik remek formát mutatnak eddig a tornán.

Coricnak kicsit nehezebb útja volt a legjobb 8-ig, ugyanis nyomott két öt szettes meccset is, de az előző körben már 3 sima szettben múlta felül Thompsont. Londero ellen csak magának köszönhette, hogy 1:2-es szetthátrányba került, de utána összeszedte magát és behúzta a meccset. Tsitsipas elleni győzelme viszont már nagy bravúrnak számít, a görög 6 meccslabdát szúrt el, ebből 4-et adogatóként, igazából azokat a pontokat elsiette a görög, de Coric végig játékban tartotta a labdákat és várta, hogy kezdjen vele valamit Tsitsipas. Thompson ellen egy nehezebb első szett után két sima játszmában győzött és egy két órás meccsen jutott a 8 közé.

Zverev legutolsó meccsét leszámítva nem nyert sima szettekben, Anderson, Nakashima és Mannarino is nyert ellene egy szettet. Spanyol ellenfele nem tanúsított különösebb ellenállást, de tőle már az is bravúr volt, hogy nem zúgott ki az első két fordulóban. Zverev összességében jó játékot mutatott a tornán, de azért fejben nem megingathatatlan. Egy ilyen játékot mutató horvát ellen nehezen tudom elképzelni, hogy lesimázza a meccset.

Egymás ellen 4x játszottak és érdekes módon Coric 3:1-re vezet. 3 évvel ezelőtt a US Openen is találkoztak, ahol 4 szettben győzött a horvát. Mivel mindkét oldalról viszonylag jó játékot láthattunk a torna során, egy szoros meccsre számítok, ahol legalább egy szettet mindkét játékos nyerni fog.

Coric, Borna - Zverev, Alexander: Szettek száma - Felett/alatt tipp