A US Open még javában tart, azonban közben a férfi mezőny egy része már Ausztriában, míg a nők Törökországba pattogtatnak. Innen szemeltem ki egy meccset.

Röviden: Doi-Tig/2. Ennél tömörebben nem lehetne megfogalmazni egy meccset, azonban nézzünk bele a részletekbe is. Misaki Doi elvétve szokott salakra tévedni és általában ez nem szokott jól elsülni. Kivéve a 2019-es bastaadi tornát, ahol valamilyen csoda folytán az egész tornát behúzta, pedig olyan nevek ellen játszott, mint Rybakina vagy Danka Kovinic. Azért volt ez csoda, mivel általában WTA főtáblán sem szokott meccset nyerni, nemhogy egy egész tornát. A svéd eseményektől eltekintve utoljára 2017-ben nyert főtáblás meccset salakon WTA rendezvényen egészen tegnapig. Szerdán megkapta a sorsolás Ellen Perezt, aki – a legtöbb ausztrál játékoshoz hasonlóan – nem éppen salakon nőtt fel. Két teljesen eltévedt játékos meccse volt és Perez lazán nyerhetett volna. Igazából a második szett végétől az ausztrál saját magát verte meg, amihez Doi csak asszisztált. Bár nem láttam a japán bastaadi tornáját, ám biztosra veszem, hogy a szerdai formája nem lenne elég ahhoz, hogy ezt megismételje.

Amennyire szerencse volt Perez az első körben, annyira veszélyes a román Tig a másodikban. Tavaly tért vissza - szülés után - Tig, akinek a kedvenc borítása a salak és itt azért gyűjtötte is rendesen a skalpokat. Visszatérése után döntőzött Bukarestben, majd tornát nyert Karlsruhéban. Jurmalából van neki egy negyeddöntője, míg az Asian swing helyett európai salakos ITF-eken pattogtatott. Tényleg ez a kedvenc borítása, azonban a kialakult helyzet miatt salakon még nem brillírozott idén. Palermóban Kontaveit, míg Prágában Krejcikova búcsúztatta kapásból. Ennek következtében underdog is lett Isztambulban, azonban sima két szettben verte a selejtezős Danilovicot. Voltak remek ütései, bár sok breaket kapott mellé. Annyi szerencséje van, hogy Doi esetében is könnyű lesz breakelni, míg az ütőereje nem túl nagy, de nagyobb mint a japánnak. Érdekes, hogy Doi már 29, míg Tig 26, ám ez lesz az első találkozójuk. A borítást és az első fordulót elnézve, nagy meglepetés lenne, ha itt Doi menne tovább.

Doi, Misaki - Tig, Patricia Maria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp