Jönnek az elődöntők a US Openen, ahol előbb Jennifer Brady és Naomi Osaka csap össze, majd közvetlen utánuk jön a Serena Williams - Victoria Azarenka páros. Egyelőre úgy néz ki, hogy utóbbi oldalán van a value.

Serena Williams szenvedve, de elért az újabb Grand Slam kapujába. Sokat töltött a pályán és a közvetítések alatt is világosan lejött, hogy igencsak szenved az amerikai. Az eddig lejátszott 5 meccséből a legutóbbi három már háromszettes volt és hiába a sima döntő szett, ettől függetlenül igencsak nyögvenyelősen mentek a győzelmek. Ez az felgyülemlett fáradtság lehet neki a nagy ellensége az elődöntőben, miután a kiírás értelmében a Pironkova meccs után pihenőnapja sincsen, hanem kicsit több, mint 24 órával később már Azarenka ellen van jelenése. Igaz, a tegnapi napon csak egy órával töltött több időt a pályán, viszont látszott, hogy most visszatérő Pironkova még nála is jobban elkészült az erejével. Azt gondolom, hogy Azarenkának nem lesz hasonló problémája, aki nagyon is fittnek néz ki a tornán.

Egy borzasztóan sima meccsen van túl a fehérorosz, aki a ellen egyetlen játékot tudott nyerni a belga Elise Mertens. Azért ez sokatmondó Vika formájáról, miután a belga jó adogató és az előszezon alapján jóval nagyobb meccsre lehetett számítani. Vika bő egy órát töltött csak a pályán és ez azért előny lehet számára. Ráadásul - hiába a rossz H2H múlt - a nagy adogatók ellen jól megy Vikának. A The Western and Southern Openen szétszedte a kíválóan szerváló Jo Konta adogatását, majd hasonlóan cselekedett itt Sabalenka, Muchova és Mertens ellen. Williams is minden eddiginél jobban lesz fenyegetve a szervái mögött és azért bármennyire is csűrjük - csavarjuk, kezd eljárni Serena felett az idő. Azarenka is anyuka ugye, viszont 7 évvel fiatalabb és sikerült megtalálnia a legjobb formáját. Azt gondolom, hogy itt meglepetés lenne, ha nem Vika menne tovább.

Williams, Serena - Azarenka, Victoria: Szett hendikeppel - Hendikep tipp