Döntőnek is beillő alsó ági elődöntőn találkozik egymással az emlékezetes tavalyi döntőt elvesztő Medvedev és a 2020-as Australian Openen szintén 5 szettes döntőben alulmaradó Thiem.

A ranglista 5. helyén álló orosz ellentmondást nem tűrő játékot mutat eddig a tornán, Rublev ellen az első szett tb-ben mutatott 3:6-os állás utáni játéka megmagyarázza, hogyan tudott tavaly majdnem US Opent nyerni. Extrán lapos és gyors labdái senkinek nem a kedvencei és fejben is nagyon rendben van az orosz. Igazából nem voltak komolyabb ellenfelei a negyeddöntőig, de akkor is meg kell azért nyerni a meccseket és nem rossz előjel egy elődöntő előtt, ha 5 db 3:0-val érkezel a meccsre.

Thiem szintén meggyőző játékkal jutott a legjobb 4-ig, Cilic ellen vesztett ugyan egy szettet, de a győzelme egyszer sem volt veszélyben. Hatalmas tehetsége rendkívüli szorgalommal párosul és tényleg mindent megtesz a pályán azért, hogy minden egyes pontot megnyerjen. Nyolcaddöntős kanadai ellenfelétől várták ugyan, hogy kicsit megszorongassa, de egy szorosabb első szett után lemosta a pályáról az osztrák. Igazából nincs gyenge pontja és eddig nem is volt komolyabb ellenfele.

Mindkét játékosnak ez lesz az első igazi komoly erőpróba, amit szerintem öröm lesz nézni. Nagyon kiegyensúlyozott és szoros meccset várok, ahol nem tudom elképzelni, hogy valaki 3:0-ra nyerjen. Itt nem a játékosok hullámzásában bízok, mert fejben mindketten nagyon rendben vannak, inkább a mindkét oldalon megtalálható zseniális játékra alapozva ajánlom a tippem. Tavaly kétszer találkoztak, salakon Thiem nyert, keményen meg Medvedev két sima szettben. Most nagyon meg lennék lepve, ha ilyen egyoldalú meccset látnánk és nem nyerne a vesztes is legalább egy szettet.

Medvedev, Daniil - Thiem, Dominic: Szettek száma - Felett/alatt tipp