A hazaiak győzelmére tippelek ennél a Dynamo Kyiv - Desna Chernihiv ukrán élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél. Számomra eléggé egyszerű és nyilvánvaló a kijevi együttes otthoni győzelmére való tippelés oka. Természetesen az is egyértelmű, hogy a Dynamo Kyiv lényegesen jobb focistákból álló csapat, mint a Desna Chernihiv, ám ezúttal nem csak erről van szó. Ugyanis az a helyzet van, hogy új edző van az ukrán fővárosi elitalakulatnál. Persze, már önmagában az edzőváltás is stimuláló lehet az együttesek számára, ezért is használják viszonylag gyakran a klubvezetők, hogy kizökkentsék komfortzónájukból a játékosokat, de ezúttal a kijevi csapatnál még másról is szó van számomra. Ugyanis viszonylag sokat tudok a Dynamo Kyiv új tréneréről, aki nem más, mint Mircea Lucescu. Azaz a román focitörténelem egyik legeredményesebb alakja. Aki történetesen - többek között és ráadásul - nagyon-nagyon jól ismeri az ukrán labdarúgást, hiszen 12 éven keresztül volt a Dynamo Kyiv legnagyobb riválisának számító Sahtar Donyeck edzője. És aki a donyecki focicsapat trénereként többszörös ukrán bajnok, többszörös Ukrán Kupa-győztes és többszörös Ukrán Szuperkupa-győztes és elhódította azzal a csapattal a focitörténelem utolsó UEFA Kupáját (amelyiket azóta már Európa Liga néven rendeznek meg). Ja, és - csak úgy, de nem mellékesen - megjegyzem, hogy edzői karrierje során Mircea Lucescu kapott sportérdemrend és tiszti érdemrend kitüntetéseket is, Donyeck város díszpolgára címet is és a török Galatasaray edzőjeként nyert Európai Szuperkupát is.

Na, ezt a Mircea Lucescu edzőt eléggé rosszul fogadták az ukrán fővárosban a Dynamo Kyiv szurkolói. Természetesen nem a sikerekkel volt nekik problémájuk, mert azt elsőre elismerték, viszont hatalmas problémát jelentett számukra, hogy Mircea Lucescu éppen az utált vetélytárs Sahtar Donyeck edzője volt és ezen tisztségében nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Dynamo Kyiv a 12 év alatt majdnem végig alárendelt szerepben legyen, Ukrajnában mellőzve és elszigetelve legyen. A kijevi ultrák annyira sokat és annyira vehemensen tüntettek Mircea Lucescu kijevi edzői kinevezése ellen, hogy a gyűlölethullámtól meglepett román sikeredző kis híján lemondott a Dynamo Kyiv irányításáról. Végül mégis vállalta a megmérettetést és a kijevi szurkolók nagy részét az már eléggé alaposan meggyőzte, hogy első hivatalos mérkőzésén éppen korábbi sikercsapatát, a Sahtar Donyecket 3-1-re győzte le az Ukrán Szuperkupáért zajló találkozón és az eredménytelen bő évtized után ismét ünnepelhettek a kijeviek.

Ezt a Dynamo Kyiv - Desna Chernihiv összecsapást az ukrán bajnokság 2. fordulójában fogják rendezni. Az előző meccsen idegenben, az Olimpik Donyeck otthonában nyert 4-1-re a kijevi csapat. Ez a mostani meccs lesz a hazai bemutatkozás. Hazai sikerre fogadok.

Tipp: győz a Dynamo Kyiv.

Dynamo Kyiv - Desna Chernihiv: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp