Ezt a mérkőzést már régen kinéztem magamnak. Az Elfsborg csapatát figyelem egy ideje, és nagyon tetszik, amit látok tőlük. Jimmy Thelin a csapat edzője, egy fiatal 42 éves faszi, aki egy fiatalos és dinamikus csapatot rakott össze 4-3-3-as felállással. Van három kiváló csatára Rasmus Alm, Per Frick és a kedvencem, Jesper Karlsson személyében. Iszonyú hengerelést tudnak végigvinni a meccsek bizonyos szakaszaiban, de aztán pedig gyermeteg bakikat követnek el. Nagyon hullámzóak meccsek közben is. Úgy tűnhet, mintha az utóbbi időben megrekedtek volna, de ne felejtsük el, hogy két döntetlent értek el a két legerősebbnek tartott csapat otthonában: a Malmö ellen 1-1-re, a Hammarby ellen 2-2-re végeztek. Egy szó mint száz, jelenleg ezt a csapatot tartom a legdinamikusabb csapatnak.

A másik oldalon a Djurgardent már láttuk, a Ferencváros felmosta velük a padlót. Gyenge védelem, nihil támadósor jellemezte őket. A svéd bajnokságban azonban ez is elég, jelenleg a 4. helyen állnak, de egy itteni győzelemmel beelőzhetnék az Elfsborgot. A nemzetközi szünet alatt megszerezték a San Josétől a csatár Magnus Erikssont, mivel ők is érezték, hogy elég szegényes a támadójátékuk.

Az Elfsborg képes akár egy félidőn belül is a hullámzásra, ezt láttam a Hammarby elleni meccsükön is. Sok piros lapot kapnak, nem bírják el a stresszes szituációkat. Játékban felülmúlják a többi csapatot, de ez az inkonzisztens játék mindig megbosszulja magát. Ráadásul most Joseph Okumu, az egyik alapvédőjük eltiltott. A másik oldalon egy új motivált csatár, Magnus Eriksson lép pályára, tehát a hazaiak gólja is bizonyos, de olyan jól muzsikál ez az említett három csatár, hogy a vendég találat is bizonyos nekem.

Djurgårdens IF - IF Elfsborg: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp