Még csak mindössze 2 forduló zajlott le a román élvonalbeli focibajnokságból, de a listavezetőhöz képest máris 3 pont hátrányban van a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) csapata. Igaz, úgy van 3 pont előnyben a 7 ponttal élen álló FC Botosani, hogy ez az együttes már lejátszotta a 3. fordulóbeli találkozóját (pénteken 1-1-es döntetlent játszott a bukaresti Dinamo otthonában), míg az 1 győzelemmel és 1 döntetlennel és 2-1-es gólaránnyal rendelkező kolozsvári gárda 4 szerzett ponttal mindössze csak 4. helyezett. A két csapat között van a 6 ponttal 2. helyezett bukaresti FCSB (+6 gól) és a szintén 6 pontos, de rosszabb gólaránnyal rendelkező (+3 gól) CS Universitatea Craiova. Ezért aztán ez a CFR Cluj - AFC Hermannstadt mérkőzés abból a szempontból lehet fontos a kolozsváriak számára, mert ha győznének otthon, akkor a bajnoki címért induló küzdelemnél már az elején ott lennének. Ezért aztán az én tippem is a hazai győzelem, hiszen tényleg nagyon remélem, hogy a kolozsváriak nem fognak "bealudni" az elején, hogy utána tanácstalanul össze-vissza rohangáljanak, hogy akkor most mit kellene tenni, hanem figyelni fognak arra, hogy már az elejétől fogva az aranycsatában legyenek.

A vendég nagyszebeni együttes jelenleg a középmezőnyben foglal helyet 2 mérkőzésen elért 2 döntetlennel (1-1 idegenben a bukaresti Dinamo csapatánál, illetve 2-2 otthon az FC Academica Clinceni ellen). Nem olyan rossz csapat ez a mostani AFC Hermannstadt, s mindenképpen képes az idegenbeli bravúrra, ha a kolozsvári alakulat könnyedén "veszi" a meccset és nem összpontosít a nagyszebeniek ellen. Ám ha minden rendben fog zajlani, akkor nem lehet semmilyen probléma azzal a hazai győzelmes tippel, hiszen a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) magasabb szinten focizik, mint ahogyan ezt az AFC Hermannstadt teszi.

Ha nem fognak "szórakozni" otthon a kolozsváriak, akkor tényleg felesleges bármit is keresni, hiszen lényegesen erősebb a házigazda Vasutas, mint a vendég nagyszebeni alakulat. Csak a legújabb példa: a hazaiak cserekapusát, aki U19-es válogatott, éppen most készül leigazolni első számú csapatához az olasz Serie A-ban szereplő és Claudio Ranieri edző által irányított UC Sampdoria.

Tipp: győz a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

CFR Cluj - AFC Hermannstadt: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp