A hazaiak győzelmére tippelek ezen a Malmö FF - AIK Stockholm svéd élvonalbeli bajnoki mérkőzésen. Elsősorban és leginkább azért teszem ezt, mert úgy vélem, hogy a házigazda együttesre ráférne egy amolyan önbizalmat növelő győzelem. Ez a siker már csak azért is nagyon kellene a Malmö FF-nek, mert 2020. szeptember 17-én, csütörtökön Európa Liga-mérkőzést fog játszani Magyarországon, Budapesten. Majdnem azt írtam, hogy a Honvéd otthonában fog játszani a Malmö FF, de hamar rájöttem, hogy ott még nem adták át az új stadiont és ezért az MTK pályája, a Hidegkuti Nándor Stadion ad majd otthont annak a Budapest Honvéd FC - Malmö FF Európa Liga-mérkőzésnek. Ahonnan, remélem, hogy a magyar csapat fog továbbjutni.

Ám az egy másik dolog, s ezért most inkább vissza a Malmö FF - AIK Stockholm találkozóhoz. Itt az van, vagyis lesz, hogy a Malmö FF jelenleg 39 ponttal a svéd Allsvenskan listavezetője (eddigi mérlege: 19 mérkőzésen 11 győzelem, 6 döntetlen, 2 vereség, 38-20-as gólarány), ám az utóbbi hetekben gyengélkedett és utóbbi négy bajnokiján 1 győzelem mellett 2 döntetlen és 1 vereség a mérlege. Ez amúgy örömteli hír lehet(ne) a Budapest Honvéd FC számára, ám azért egyáltalán nem zárható ki az sem, hogy az AIK Stockholm elleni esetleges győzelemmel visszatérhet a svéd gárda önbizalma és új erőre kaphat a Malmö FF.

Valószínűnek tartom, hogy azért arra is figyelnek a Malmö FF vezetői, hogy ugyan egyelőre még 6 pont előnnyel áll az élvonal élén a csapatuk, ám a 33 ponttal 2. helyezett BK Häcken és a szintén 33 pontos IF Elfsborg nagyon lohol a vetélytárs után. Ráadásul a göteborgi csapatnak (BK Häcken) egy mérkőzéssel kevesebbje van és nagyon jó formában van. Azaz talán lehet úgy számolni azzal a 6 pont előnnyel, hogy valójában az csak 3 pont előny. És az bizony már problémát jelenthet a közeljövőben. Főleg úgy, hogy a gólarányok terén is elhanyagolható a két csapat közötti különbség (Malmö FF +18 gól, BK Häcken +14 gól).

A mostani solnai vendégcsapat (Solna a svéd főváros Stockholm egyik külvárosa és ott található a Rasunda Stadion, Svédország fociválogatottjának stadionja) gyengén teljesít mostanában is, s amúgy az egész bajnokság folyamán is. A csapatnak 17 pontja van, ezzel a 12. helyen áll, eddigi mérlege pedig 18 mérkőzésen 4 győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség, 16-25-ös gólarány. Ezzel szemben a Malmö FF még továbbra is veretlen otthon. Ha nem "szórakozza" el ezt a meccset is, akkor simán fog nyerni.

Tipp: győz a Malmö FF.

Malmö FF - AIK: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp