Dániában szabad fordítással csak "jütlandi" klasszikusként emlegetik a Superliga első fordulójának zárómérkőzését, az AGF Aarhus - Vejle Boldklub csatát. A Ceres Parkban rendezendő találkozóval kapcsolatban bennem egy kérdés motoszkál: tudják e a csapatok azt a 3-as gólátlagot produkálni, mint az eddigi találkozóikon. Az előjelek arra engednek következtetni hogy igen, akkor pedig ne hagyjuk parlagon ezt a viszonylag magas oddsot erre az opcióra.

A tavalyi szezon üde színfoltja volt David Nielsen csapata az Aarhus. Az alapszakaszbeli harmadik helyével, majd az azt követő rájátszással kivívták a lehetőséget, hogy a nemzetközi porondon, az EL-ben is megmérettessék magukat. Látatlanba nehéz bármit is mondani a hazaiakról, de az a felkészülési mérkőzéseikből és a finn Honka elleni EL találkozójukból is tisztán látszik, hogy az új szerzeményeikkel, a Søren Tengstedt, Milan Jevtovic és Patrick Olsen trióval csak erősödtek. Az sem egy hátrány, hogy Patrick Mortensen-t, az előző szezon legeredményesebb játékosát is sikerült megtartaniuk. Ha a tétmeccseken jól bevált 4-3-3-t játszatja velük Nielsen, akkor arra is esélyünk van, hogy az Aarhus egyedül is leszállíthatja nekünk a nyerő tippet.

Gondolatom szerint azért lesz ehhez egy-két szava(gólja) az újonc Vejle Boldklub-nak is, akik egy év másodosztályú tagság után újra a dán top ligában próbálkozhatnak a bennmaradás kivívásával. Constantin Galca mester 5 új szerzeménnyel a keretében vág neki a hosszú bajnoki sorozatnak, de a legnagyobb erősítésnek a vendégeknél is, a Kjartan Finnbogason, Diego Montiel gólvágó páros megtartását tekintik.

Nyitómeccs, újonccsapat, rangadó. Mi kell még egy jó kis hétfő esti adok-kapokhoz?

AGF Aarhus - Vejle Boldklub: Gólok száma - Felett/alatt tipp