Monday Night Football keretében két izgalmasnak tűnő találkozó maradt. A Gints csapata látja vendégül a Steelers gárdáját. Két nagy hagyományokkal, óriási szurkolótáborral rendelkező gárda, de a Giants az utóbbi időben nagyon halovány játékkal rukkol elő.

New York kék felében Daniel Jones irányítón a főszerep, hogy megmutassa igenis jó irányító. Jonesnak az idei első teljes éve, hogy első számúként számolnak vele. Mögötte csak a volt washingtoni csere McCoy bevethető. Futó poszton jól áll a csapat, Barkley az egyik a legjobb a ligába, ha szezon során egészséges tud maradni, akkor a csapat hasznára válik. De a támadófal nem a legjobb előtte, de Barkley megtalálja a rést a pajzson és elkapások után is használható. Elkapó gárda közepes, skillplayerek közül is inkább Barkleyt emelném ki. Engram esetében nagy kérdőjel, hogy egészséges tud-e maradni. Védelem kétarcú vannak kiemelkedő játékosok, de összességében közepesre ítélem. Védőfalban jól mutat Tomlinson-Lawrence páros, akik futás ellen feltudnak lépni, de nyomásgyakorlást ne várjunk tőlük, Leonard lenne erre a megfelelő játékos, de az utóbbi időben nem hozza az elvárt szintet. LB sor közepére leigazolták a Packers LB játékosát Martinezt, akitől a csapat védelmi irányítását várják és pusztítson. Martinez rengeteg tacklet szerez csak a tackle nem mérvadó, ha nem párosul hozzá negatív szerelés fellépés, blitz. Secondary tetszetős főleg Bladberry és Ryan leigazolása.

Steelers tavalyi szezonja kudarc, de ez betudható a meghatározó emberek kiesésének. Most ismét nekivágnak egy esetleges SB runnak. Támadóoldalra visszatért a nagy öreg vezér Big Ben. Vele teljesen más az offense, mint nélküle, 38 évesen is szükség van a tapasztalatára, meglátásaira és merész húzásaira. Futó poszton Conner zilálja szét az ellenfél hátsó alakzatát. Elkapóból nincs hiány Juju, Johnson, Washington vagy Ebron is tárt kezekkel várja a labdát. Juju berobbanása után, tavaly halvány teljesítményt nyújtott, ő Big Ben mellett ismét ki fog virágozni. De Johnson pont a veterán QB sérülése után lépett előre, így most két egészen jó elkapó is rendelkezésre áll. Conner esetében kíváncsi leszek, mennyire vonják be passzok után, mert ezt is gyakoroltatták vele. Támadófal nagyon jó (de ez már megszokott a vasas életében), DeCastro kiesésével is jónak nevezhető. Kell is a blokkolás, hogy Conner megállíthatatlan legyen. Védelem pofás, nagyszerű tehetségek alkotják az egységet. Védőfalban a Heyward-Tuitt tengely kiváló, kiegészülve szélről Watt-Dupreee kettőssel. Pass rush rendben lesz Watt tavaly nagyon ment, idén se lesz rosszabb, Dupree esete már kérdőjele, most kell bebizonyítani, hogy nem csak egyéves csoda volt. LB közepén Bush egy évvel tapasztaltabb és rövidesen kiváló vezéregyéniség lesz. Secondary jó, főleg a Fitzpatrick csere, ami erre az évre szólt, de a safety tavaly is megmutatta, hogy miért került első körbe. Kicsit a cornerback pozíció halovány, de a védelmi alakzat jó úton halad, hogy contender csapatnak hívjuk a Steelerst.

Összességében vendég győzelmet várok, óriásoknak nagy falat lesz a Steelers kiváló védelme, Jonest többször zavarba lehet hozni és Big Bennel a fedélzeten könnyen végig masíroznak a Giants védelmén.

New York Giants - Pittsburgh Steelers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp