Két salakon viszonylag jól játszó fiatal játékos találkozik a római második fordulóban. Mindketten sikerrel vették az első fordulós meccset és most egymás ellen nyomhatnak egy szoros ütközetet.

Sonego kettő olasz salakos torna megnyerése után az első fordulót is könnyen vette. Basilashvilit nagyon simán verte az első körben, egyszer vesztette csak el az adogatását, ami salakon két szettben nem olyan rossz, elég nagy roncsderbik tudnak kikerekedni a vörös borításon.. Első szerva után 70% felett nyerte a pontokat és a kialakult 7 breaklabdából 6-ot sikeresen hárított. Basilashvili nem volt mondjuk nagy formában, de fogadóként is egész jó játékot mutatott az olasz.

Ruud Khachanov ellen nyert az első körben és többnyire jó játékot mutatott. Az első szettben végig tudta tartani a szerváit, a másodikban jött egy kis hullámvölgy és kétszer is breakelte az orosz, de a döntő játszmában újra helyrerakta magát a norvég srác és magabiztosan húzta be a játszmát. Mivel két szettet is lehozott elvesztett adogatás nélkül, ő sincs olyan rossz formában. Breaklabdák ellen nem volt túl hatékony (3/1 hárított), de a 3-as szám mutatja, hogy nem sok lehetősége volt ellenfelének.

Gyakorlatilag mindkét játékostól egy salakos pályán megfelelő játékot láthattunk, mind az adogatásokban, mind a fogadójátékokban jól játszottak az előző meccs nagy részében. Szoros meccsre számítok emiatt, ahol lesz ugyan néhány break (salakos meccsről lévén szó..), de egyik játékos sem fog túlzottan dominálni és akár egy 3 szettes meccsbe is belemehetnek. Amolyan biztonsági tipp ez a 20 játék elérése, ugyanis egy esetleges tie-break esetén a másik szettben egy 6:1 is elég lehet nekünk...

Ruud, Casper - Sonego, Lorenzo: Játékok száma - Felett/alatt tipp