Jelentősen befolyásolja az európai bajnokcsapatok szezonját, a következő/zajló kupakör és természetesen a már oda-visszavágós alapon lejátszandó kanyar. Ez a nyomás, mind sportszakmai, mind gazdasági téren jelentős, ezért a bukmékerek rendre underes párharcokban gondolkodnak. Előzetes tippemmel ezt a próbálom kihasználni.

Sohasem volt, és nem is lesz védekező stílusú a Ferencváros. Rebrov kezei alatt is egy kezdeményező, tudatos támadásépítésben, labdatartásban gondolkodó csapat alakult ki. Ha kell, akkor a magyar bajnok harcol, csúszik-mászik. Ha nem sikerül széleken megbontani az ellenfelet és centerezés után helyzetbe hozni a csatárokat, akkor jönnek az átlövések. Egyetlen gyengébb pontja a támadás szervezésben a Fradinak a pontrúgás (szögletek, oldalsó szabadrúgások, felívelések), de ez a hiányosság is „csak” a nemzetközi szinten szemet szúró. Nézhetjük ennek az előnyét is: Rebrov nem megy rá a pontrúgás figurák gyakorlására, mert van más eszköze is arra, hogy megbontsa az ellenfelek védelmét. Azt gondolom, hogy maga a keret is a támadó/kezdeményező labdarúgás megvalósítására lett kitalálva, s lehetne itt sorolni a csapatban lévő egyéniségeket, de felesleges. Ugyanúgy elsülhet Varga Roland, vagy Somalia lába, teljesen mindegy, hogy Tökmag, vagy Boli robban be a centerezésre. Benne van a gól a Fradiban, és Rebrov nem fog 0:0-ra játszani.

Egy Olmóval halványabb a Dinamo Zagreb tavalyi önmagánál. Láttam a horvátok több bajnoki meccsét is a szezonban, s bizony előfordult, hogy Orsic (a jelenlegi „sztár”), egymás után hagyta ki ziccereit. Petkovic (sokan Mandzukic utódjaként kezelik, de már 26 esztendős), az eddigi öt szezonbeli Dinamo meccsen, mindössze egy gólt szerzett azt is 11-esből. Alapvetően azt gondolom, hogy Zoran Mamic csapata, most kiejthető, a bukik mégis 2,37-ért kínálják a mieink továbbjutását. Gyurcsó Ádám játszott a Hajdukkal a hétvégén a zágrábiak ellen (1:2), melyen a splitiek tartósan be tudták nyomni ellenfelüket, mégis kikaptak. A magyar középpályás össze is foglalta a lényeget, nem szó szerint idézve: Szervezett, jól összerakott csapat a Dinamo. Könyörtelenül kihasználják a zágrábiak a legkisebb hibát is, és büntetnek.

Úgy gondolom, hogy a Groupama Arénában a Ferencváros lesz a kezdeményező, a horvát gárda pedig a kivárásra játszik majd. Rebrov világosan beszélt: „saját magunkat kell legyőzni”. Ebből azt gondolom, hogy a saját stílusában fog pályára menni a magyar bajnok. Ekkora tét mellett, nyilván egyik csapat sem akar kiesni (aki továbbjut, már valahol csoportkörös lesz!), ezért biztos vagyok benne, hogy mindkét oldalnak van „B” terve arra, hogyha hátrányba kerül. Tehát az alapvetésem:

1. Nem játszanak 0:0-ra a csapatok!

2. Bárki is kerül hátrányba nagy kockázatot fog vállalni az egyenlítésért, mert itt elbukni a legfájóbb.

A tegnapi Bl-selejtezők is hasonló forgatókönyv szerint zajlottak, s ha így nézünk a 1,5 overre feldobott szorzóra, megállapíthatjuk, hogy ajándék!

Ferencváros - Dinamo Zagreb: Gólok száma - Felett/alatt tipp