Érdekes meccs lesz ez a római tenisztornán, mivel igaz, hogy Arantxa Rus a kevésbé ismert játékos, azonban csöppet tévesnek tűnik a bukik rá vonatkozó szorzója.

Arantxa Rus a remekül játszik ezen a tornán, ami egy igen fontos szempont számunkra. A selejtezőből indulva már megvert három játékost különösebb probléma nélkül: Samsonovát, Babost és Swiateket. Közülük Samsonova kifejezetten salakos játékos és olasz menő, míg Swiatek azért tud igencsak veszélyes lenni bárkire a nyerőivel. A legnagyobb skalp azonban a cseh Vondrousova lenne, aki a következő körben következhet a holland lánynak. Első blikkre furcsának tűnhet a kiegyensúlyozott odds, azonban Rus tényleg kiváló formában van, míg Vondrousova - a korábbi Garros döntő ellenére - nem igazán jó.

Vondrousova tavaly játszott döntőt Párizsban, ahol Ash Barty verte őt két szettben. Ezután füves pályán pattogtatott, ahol azonban meg is sérült és 2019-ben már nem is játszott többet. Az idei szezon eddig elmarad a várakozásoktól: vannak meglepő győzelmei és vereségei is, azonban nagy menetelést sehol sem tudott bemutatni. Az újraindítás óta a mérlege 2-3 és ez azért elég mértékadó. Greetje Minnent és Misaki Doit verte, míg az őt verők névsora sem igazán veretes (Siegemund, Sasnovich, Juvan). A másik döntő pont a cseh ellen, az a Misaki Doi ellen mutatott játéka volt. A Doi - Tig összecsapásról írtam nektek a múlt heti isztambuli tornán, ahol Tig ellentmondás nem tűrő játékkal verte meg a japánt (6-2, 6-0). Ehhez képest meglepő volt, hogy Vondrousova mennyire szenvedett ellene. Rengeteg rontással zárt, köztük kilenc kettős hibával, és csak a szerencsén múlt, hogy a döntő szettet végül megnyerte (6-4). Érdekes, ha ott Doi került volna ki győztesen, akkor most kb 1,3-as oddson fogadhatnánk Rus győzelmére, míg most Vondrousova ellen 2.00 felett. Ahhoz, hogy itt cseh siker szülessen, nagy javuláson kell átesnie Marketának a keddi teljesítményéhez képest. Elnézve a szezonját, az újraindítás utáni teljesítményét, nem látok erre nagy esélyt.

Szett hendikeppel - Hendikep