Van okuk a győzelemre a házigazdáknak, így ezen az IF Elfsborg - Mjällby AIF svéd élvonalbeli bajnoki mérkőzésen DNB-s hazai győzelemre tippelek. Az a legfőbb ok a hazai sikerre, hogy ennek révén a 33 ponttal 3. helyezett IF Elfsborg előre léphet a tabellán a 2. helyre, s a 36 pont birtokában immár 4 pontra fogja megközelíteni az Allsvenskanban 40 ponttal listavezető - és mostanában éppen gyengélkedő - Malmö FF együttesét. A megelőzendő jelenlegi 2. helyezett csapat a 34 pontos göteborgi BK Häcken. Amelyik, nem mellesleg, éppen kiváló formában van, s még nem tudni, hogy a hullámvölgy kezdete vagy pedig csak egyszeri megtorpanás tőle a múlt fordulóbeli IK Sirius Fotboll elleni 1-1-es döntetlen.

Az IF Elfsborg eddig eléggé jól "muzsikál", mérlege 19 mérkőzésen 8 győzelem, 9 döntetlen, 2 vereség, 31-25-ös gólarány, pontjait pedig otthon is és idegenben is szorgalmasan gyűjtögeti. Hazai környezetben pedig eddig mindössze csak egyetlen egyszer kapott ki, az Östersunds FK volt az a szerencsés csapat, amelyik 1-0-ra nyerni tudott Boras városban.

A sölvesborgi vendégcsapat, a Mjällby AIF várhatóan nem lesz könnyű ellenfele az IF Elfsborgnak. Már csak azért sem lesz könnyen legyőzhető ellenfél, mert idegenben a meccsei egyharmadát megnyeri és a döntetlenek terén is már majdnem ott tart (eddigi teljes mérlege: 19 mérkőzésen 6 győzelem, 6 döntetlen, 7 vereség, 27-30-as gólarány). Viszont az fontos szempont lehet, hogy most az otthon eléggé jól teljesítő IF Elfsborg lesz az ellenfél, amelyik csapatnak ráadásul még jó nagy adag adrenalinfröccsöt is jelenthet, hogy az esetleges hazai győzelemmel előrébb léphet a svéd élvonalbeli focibajnokság 2. helyezésére. Amennyiben pedig a csatár Jesper Karlsson és/vagy a szintén csatár Per Frick jó formában lesznek, akkor nem igazán lehet mitől tartania a hazai együttesnek. Az a DNB-s dolog csakis a biztonság kedvéért van ott.

Tipp: DNB 1.

IF Elfsborg - Mjällby AIF: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp