Egyetlen hiányzó sem lesz a hazaiaknál és a vendégektől is csak a sérüléssel bajlódó 34 éves olasz csatár, Stefano Napoleoni fog kimaradni. Ezért aztán eléggé jelentős arányban valószínűnek mondható, hogy a vendégeknél várhatóan a nigériai Brown Ideye lesz a középcsatár ezen a Yeni Malatyaspor - Göztepe SK török élvonalbeli bajnoki mérkőzésen. Viszont az már nem valószínűsíthető, hanem teljes mértékben biztosnak mondható, hogy nekem az a tippem, hogy nem fog kikapni idegenben a Göztepe SK. Vagyis egészen pontosan a dupla esély X2 a tippem.

Arról még - sajnos - nincsen semmi információm, hogy a néhány nappal ezelőtt a görög Atromitos csapatától a török Göztepe SK-hoz igazoló 30 éves Megyeri Balázs játszani fog-e már most avagy nem fog játszani. Ám mivel a kapus posztja általában bizalmas posztnak számít, ezért egyáltalán nem lesz különös számomra, ha a magyar válogatott hálóőr - remélhetőleg csak egyelőre - a kispadon fog kezdeni és továbbra is 22 éves Irfan Can Egribayat lesz majd a vendégek kapujában. Cserébe viszont annak már semmilyen akadályát nem látom, hogy a Göztepe SK másik "magyar érdekeltsége", az Újpestről érkezett bosnyák balhátvéd Dzenan Burekovic akár máris a kezdőcsapat tagja legyen. Tényleg semmi akadályát nem látom a debütálásnak.

A házigazda Yeni Malatyaspor már az előző szezonban is nagyon pocsékul teljesített. Méghozzá annyira nagyon pocsékul teljesített, hogy megérdemelte volna a kiesést, ám volt olyan mázlista, hogy végül úgy alakult, hogy mégsem esett ki és ezt nem saját magának köszönheti meg. Elment onnan egy csapatra való focista, jött helyettük egy másik csapatra való focista, még nem oldódott meg minden probléma, van ott ám kapkodás rendesen, pluszban pedig egyelőre még védekezés is kifejezetten gyengének nevezhető. Szóval nekem nem igazán okozott meglepetést, hogy ez a gárda az újonc Fatih Karagümrük ellen 3-0-ra bukta el az előző bajnokiját. Ellenben a Göztepe SK kifejezetten jó formában van, amit az is bizonyít, hogy néhány nappal ezelőtt 5-1-re nyert.

Tipp: X2.

Yeni Malatyaspor - Göztepe A.Ş.: Dupla esély - Dupla esély tipp