A keleti főcsoport döntő második meccse jön, ahol szerintem az előző meccsen egy hosszabbításos győzelmet kiharcoló Miami újra nem fog alárendelt szerepet játszani.

12 pontos előnyt herdált el a Boston az utolsó pár percben, amely mindkét csapatról érdekes képet fest. A Celtics padja közel sem olyan hosszú, mint a Miaminál, ráadásul a friss emberek nagyon komoly teljesítményt hozzátéve segítették győzelemhez a csapatot. Tyler Herro a padról beállva kis híján tripla duplát hozott, egy assziszt hiányzott ehhez. A hosszabbításos meccs szintén nem kedvezett nagyon a Celticsnek és elég sok sebből vérzik a csapat. Theis kezdő támadóként 35 perc játék után 4 ponttal és 4 lepattanóval zárt, ami őszintén szólva nagyon gyenge teljesítmény.

Vendég oldalon Butler, Herro és Adebayo viszi a hátán a csapatot és nem hiszem, hogy 2 nap alatt sok minden változott volna. Érdekes tény tovább, hogy a play-offban a Miami 9-1-es mutatóval áll, az is egy Bucks elleni hosszabbításos vereség volt, ahol egy triplával maradtak alul. Igazából a szélesebb rotáció az egyik legerősebb ütőkártyája a Miaminak, az első meccsen is szépen megoszlottak a játékosok között a fontos mutatók. A Miami játékának egyik kulcsa a stabil védekezés és az, hogy az összes játékos teljes erőbedobással védekezik a saját térfelén. Az All-Star kerettag Adebayo játéka kulcs a csapatnak, de megmutatta az első meccsen, hogy mire képes és úgy gondolom, folytatni fogja ezt a jó szereplést.

Nagyon fontos meccs lesz ez a főcsoport döntő szempontjából, ugyanis a Heat meglógna, míg a Celtics ikszre hozná a párharcot. Egy végig kiélezett és szoros meccset várok, ahol egyik csapat sem fog nagyon meglógni a másiktól és úgy gondolom, hogy 1-2 kosár dönt max.

Boston Celtics - Miami Heat: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp