Nekem teljesen egyértelmű, hogy ennél az Universitatea Craiova - FC Voluntari román élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél a hazaiak győzelmére tippelek. Ugyanis eléggé világos, hogy a házigazda oltyán focicsapat a bajnoki cím megszerzéséért fog küzdeni ebben a bajnokságban. Én pedig úgy vélem, hogy ha az Universitatea Craiova együttesénél tényleg azt akarják, hogy ennek a szezonnak a végén bajnoki címet ünnepel a csapat tagsága és szurkolótábora, akkor kötelező győzni az FC Voluntari ellen.

Egyébként egyáltalán nem a valóságtól elrugaszkodott dolog az, hogy az Universitatea Craiova bajnokcsapat akar lenni, hiszen a román élvonal szintjéhez képest a legjobb csapatok szűk élvonalába tartozik és szerintem azon három alakulat egyike, amelyik román bajnoki címet nyerhet. A három együttes: Kolozsvári Vasutas (azaz: CFR Cluj), a bukaresti FCSB és az Universitatea Craiova.

Nem véletlen, hogy az Universitatea Craiova eddig mindhárom mérkőzését simán megnyerte és 7-1-es gólkülönbségével és 9 pontjával máris listavezető. Érdemes ehhez hozzátenni azt is, hogy már csak egyedüliként az Universitatea Craiova rendelkezik 100%-os teljesítménnyel a román élvonalban. Például az előző fordulóban úgy nyert 4-1-re idegenben, Konstancán, a krajovai gárda, hogy a néhány évvel ezelőtt bajnok Viitorul otthonában a szünetben még csak 1-1 volt az eredmény, a pihenőidőt végigordította a krajovaiak edzője, a focisták a fejmosás után kijöttek a 2. félidőre és szűk félóra alatt szereztek újabb három gólt és megmutatták ellenfelüknek, hogy mennyi az annyi.

A mostani vendégcsapat, az FC Voluntari jelenleg éppen dobogós a három meccsen szerzett 7 pontjával, ám csakis ezért szerintem még nem kell valamiféle rangadóra gondolni. Ugyanis ez az FC Voluntari lényegében gyenge csapat, csak éppen mostanában szerencséje volt és kihasználta azt, hogy jókor volt jó helyen. Az előző fordulóban azt az FCSB-t győzte le otthon, amelyik csapatnál "tombol" a koronavírus, rengeteg focistája és teljes szakmai stábja nélkül maradt, s amelyik FCSB-ről az is kiderült nemrégiben, hogy már az FC Voluntari elleni meccsen is beteg volt több játékosa és becstelen módon eltitkolta ezt. Azóta, persze, semmit sem hallani büntetésről. Bezzeg ha nem a bukaresti FCSB, hanem egy erdélyi csapat tett volna ilyesmit, azóta úgy megbüntették volna, hogy már a csőd közelében lenne.

Vissza a jövőbe ehhez a Universitatea Craiova - FC Voluntari meccshez. Győznie kell az ellenfelénél minőségileg is jobb focistákból álló hazai csapatnak. Maximum annyi lehetséges, hogy az FC Voluntari szerencsésebb időszaka miatt a szokásosnál kissé nehezebben fog nyerni az oltyán alakulat.

Tipp: győz az Universitatea Craiova.

Universitatea Craiova - SC FC Voluntari SA: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp