Az 56. helyen álló kazah a 22. helyen rangsorolt salak specialista chileivel találkozik a hamburgi 500-as torna negyeddöntőjében. Az irodák szerint Garin lesimázza a meccset, viszont amit eddig Bubliktól láttam a tornán, az alapján erősen meglepődnék egy sima vereségben.

Élmény volt nézni a kazah játékát Auger-Aliassime ellen, hiszen gyakorlatilag azt csinált a labdával amit akart. Úgy szívatta a kanadait ahogy csak akarta, meglepett, mennyire technikás játékos Bublik. Az arcából kicsit visszább vehetne, viszont a játéka most nagyon rendben van és úgy gondolom, ez 2 nap alatt nem fog sokat változni. Nem egy nagy salak specialista, inkább kemény pályán teljesít jól, idén 3-3 a mérlege a vörös borításon. A tornán is szerencsés vesztesként van jelen, ugyanis Tommy Paul megverte a selejtező utolsó meccsén.

Ezzel szemben Garin igazi salak specialistának mondható, elmúlt 9 szezonjából mindössze 1 szezonban volt negatív rekordja, 2020-ban 12-2-es mutatóval bír salakon. Hamburgban két sima győzelmen van túl, Nishikorit lemosta a pályáról, míg Hanfmann ellen is sima két szettben nyert. Rómában nem volt túl fényes meccse Coric ellen, de a jelenlegi határ még egy vesztes meccsen is lejött. Két tornát is nyert már salakon idén, egy 250-es és egy 500-as tornát fejezett be vereség nélkül.

Nálam minden jel arra mutat, hogy nem lesz sima meccs. Először Bublik szettgyőzelmét akartam rakni, de óvatosabb tippem az esélyesebb irányba eldőlő 6:4 6:4 esetén is zöldülne. Szerintem simán döntő szettbe is belemehetnek a srácok, nekünk a 20 game is elegendő már..

Bublik, Alexander - Garin, Cristian: Játékok száma - Felett/alatt tipp