Továbbra is salakos, gyorsa mozgó játékosokat keresek olyanok ellen, akik inkább kemény borításon érzik jól magukat és erőseket ütnek. Az első három nap alapján utóbbi csoport erős hendikeppel rendelkezik a párizsi körülmények miatt. Következzen egy totál német párosítás!

Laura Siegemund kicsit peches volt a Kristina Mladenovic ellen meccse előtt, mivel berakták őket a Chatrier-re, így elvesztette a körülmények adta előnyt. A fedett pálya egyértelműen a franciának kedvezett, aki az első szettben 5-1-re is vezetett és szettlabdája is volt. Majd jött a már US Openen és előtte is többször látott lefagyás és Kiki széttört, mint egy ropi. Legalábbis mentálisan. Nem elég, hogy 5-1-ről bukta az első játszmát, a másodikban se tudott közel kerülni a szett győzelemhez. Siegemund egyre jobb teniszt mutatott, azonban a játék képe most már a kezdetektől más lehet, miután Goerges ellen biztosan nem a center pályán játszik majd, így ugrik a fedett pályás opció. Ez így jó match-up Siegemundnak, aki 2006-ban (!) játszott először Goerges ellen és vesztett, majd 10 évvel később vágott vissza a bastadi salakon. Ezekből a meccsekből kár kiindulni, mivel egy speciális GS tornát láthatunk a napokban Párizsban.

Julia Goergesnek nem igazán megy idén. Korábbi edzője már-már csodát ért el Jennifer Bradyvel a US Openen, míg korábbi tanítványa egész szezonban szenved. A korábbi top 10-es játékosnak a teljes szezonban mindössze 7/7-es győzelmi/vereség mutatója van, amitől sokkal jobbat várnák tőle és a szerváitól. Az újraindítás után már-már megalázó vereséget szenvedett Danka Kovinic ellen Rómában ((6-1, 6-0), majd a Garros első körében Riske-t verte három szettben. Az amerikai se volt meggyőző az újraindítás óta egyébként, kizárólag a lassan szülni készülő Tatiana Maria-t tudta csak megverni, immáron 5 vereség mellett. Valakinek tovább kellett jutnia és ez a német lány lett.

A forma, a borítás, a körülmények mind-mind Siegemundnak kedveznek és ehhez kapunk egy teljesen elfogadható oddsot is.

Siegemund, Laura - Goerges, Julia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp