Figyelgettem bőszen a Rosenborg legutóbbi meccseit, rászálltam az over-vonatra velük kapcsolatban. A hétvégén az Aalesund elleni bajnokin annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelemhez kellett, úgy éreztem, kicsit megpihentek a török Alanyaspor elleni kupameccs-fáradalmak után. Azon a meccsen ugyanis nagyon kellett koncentrálniuk, mert hiába szerezték meg a vezetést, nagyon nyomtak a törökök, tőlük meg kiállították Anders Konradsent. A középpályás most bizonyosan nem lép pályára. De ő nem egy nagy hiányzó, mivel sérült is volt hosszú ideig, előtte is peremember volt. A török meccsre visszatérve, látszott, hogy a vendég csapat nem épp a gólszerzésről híres, elég impotensen tolták a támadásokat. Ez volt a norvégok szerencséje, csak így tudták összehozni a clean sheet-et. Egy kicsit támadóbb csapat ellen elvéreztek volna 10 emberrel.

A PSV-ről mindenki áradozik az idei szezonban. Én a Hertha elleni barátságos felkészülési mérkőzésüket figyeltem, amikor is 4-0-ra nyertek. Meglepett, de szerintem nem volt különleges a csapat játéka. A Groningen (3-1) és Emmen (2-1) elleni bajnoki mérkőzések jól sikerültek, ahogy a Mura (5-1) elleni Európa Liga selejtező is, aztán viszont a Heracles elleni meccsen nem működött a támadójáték, mintha túlpihenték volna a meccset (1-1). Egyetlen góljukat büntetőből szerezték.

Amit megfigyeltem, hogy az eddigi összes meccsükön kaptak a hollandok egy gólt, a clean sheet nem jön össze nekik. Nehéz elképzelnem, hogy ez pont a kiváló formában lévő Rosenborg otthonában sikerüljön. A szlovén meccset követtem, a Mura az első félidőben teljesen partiban volt, abszolút reális volt a góljukra fogadni. Szerintem most is megpróbálható a norvég gólszerzés, így pedig, ha már mindenki elájult a PSV idei játékától, akkor a végeredménynek minimum 1-2-nek kell lennie. Ez pedig legalább 3 gólt jelent, még az általános iskolai matektudásommal is.

Rosenborg - PSV Eindhoven: Gólok száma - Felett/alatt tipp