Ahogy Németh Isti, az első meccs magyar szakkommentátora 4-1-es Lakers győzelemt jósolt a Finals-re, úgy én is, de most már inkább a 4-0 felé hajlok. Kidőlt ugyanis Dragic, és BamBam Adebayo válla sem 100%-os, nem beszélve arról a Butler-bokáról, amely az első meccsen kétszer is komolyan lett tesztelve szalagügyileg. Emellett Duncan robinsont cserben hagyták a triplái, center nincs, mondjuk nem is volt, szóval nem is tudom, mi lesz itt, ha még az első meccsen vakon lévő Howard is fényt kap. Mert James akkor ment a gyűrűig, és dobott ziccert vagy zsákolt, amikor akart. emlékeztek a meccs végére, amikor már 1 gólpassz kellett neki a tripla-duplához, osztotta Carusónak, Daviesnek, mindenkinek, Kuzmának, aztán senki sem dobott kosarat, James megmakacsolta magát, és két egymást követő támadásnál betolta az ép aktuális védőjét, aztán habkönnyű kosarat dobott. Nincs rá ember, csak elméletileg, nincs ember AD-re, nincs meccsben a Heat.

A döntő első meccse nagyon sima volt, ha jól emlékszem 30 körül is volt a különbség, aztán Nunn kozmetikázott valamit. 116-ot dobott a Lakers, szerintem megint összejöhet. A Heat egyetlen fegyvere az lehet, ha sülnek a triplák, más nem. Butler nem dob jól, bárki bármit mond, nem hatékony, és főleg nem a meccsek elején. Aztán ami elvileg a Heat fegyvere, az fordult ellene, hisz a Lakers elég jól dobta a triplákat, James is suvvasztotta őket, és manapság ott tartunk, hogy már Rondo is bedobálja a tripláit. Nem vállal sokat, de amiket igen, jó százalékkal dobja a helyére. Van inside-outside játék, ezer fegyvere van a Lakersnek a Heat ellen, próbálkoztak zónától kezdve mindennel az első meccsen, de az első 6-7 percet leszámítva utána nihil. Valami 25-12-re is vezetett a Heat, aztán James-ék összekapták magukat. AD és James is akkor dob 40 körül, amikor akar, és itt szerintem lassan nem az a kérdés, hogy Heat vagy LA, hanem az, hogy a James-Davis duóból ki lesz az MVP?

Egyébként pedig Adebayo játéka is kérdéses, hát így Dragic nélkül, Bambam nélkül esetleg, és a Heat triplái nélkül mennyi lesz közte? 50? Még attól sem félek, ha jönnek a JR és Dudley félék, mert dobni ők is tudnak. Szerintem az LA megint ott kopogtat majd a 100-as ajtaján a 3. negyed végén, aztán kizárt, hogy vagy 20-25 pont ne jöjjön az ezúttal hosszabb garbage time-ban.

Los Angeles Lakers - Miami Heat: Total Points by Los Angeles Lakers - Including Overtime - Felett/alatt tipp