A Finals harmadik meccse jön, mondhatnám, hogy körmeinket rágjuk az izgalomtól, de kb jópár éve egy Cavs-Spurs Finals volt ennyire 'izgalmas'... A Lakers előzetesen is esélyesnek számított, 1-2 meccset adtak a szakértők a Heat-nek. Még mindig nem zárom ki, hogy egy ihletett estén a Miami nyer egy meccset, de ehhez kb csoda kéne. Az első meccsen kidőlt Dragic és BamBam, márpedig a szlovén irányító és a babyHoward nélkül a Heat tényleg esélytelen. Ergo nincs más dolga a Heat játékosainak, mint kiélvezni a maradék 2 meccset, és tolni az örömkosárlabdát.

A festékben a Heat esélytelen, még Crowder gondol néha egyet, és gyűrűig megy, Butler erőlködik, de ennyi. Már Olynyk is a triplákat dobálja, ragályos lehet. De amit nem hittünk, a Lakers triplákban is jobb, lassan már egyedül Howard nem dobott triplát. Nekem a 2. meccsen végig olyan érzésem volt, a Lakers ha akar, nyer 40-nel. Igazából Dwightot nem is használták, rengeteg fegyvere van a Lakersnek a Heat ellen, ez tény.

De térjünk a tippre.

Az első meccsen mind a Heat, mind a Lakers kevesebbet dobott, mint az elsőn, itt a 2. meccsen már érződött, hogy mindkét csapat tudja a párharc eredményét. A Heat egyetlen fegyvere a tripla, festékbe hiába mennek, Davis, James, Howard mellett esélytelenek, főleg Adebayo nélkül, még Leonard is a triplákat dobálja. Robinsonak egy jó meccse lehet, Herro sem hozza azt, amit eddig, igazából játszanak, aztán mivel a meccsek tempója totál kellemes, meg a Lakers is érzi, hogy nem kell annyira megfeszülni védekezésben, így a Heat is lazán mehet 100 fölé a meccseken, amik maradtak. A 2, meccsen Olynyk hozott extrát a 24 pontjával, de akár Robinson, akár Nunn is képes rá. Hiába döntő, ezeknek a meccseknek a feszültségi faktora nulla. Épp ezért számítok én itt arra, hogy nagyjából a 2. meccshez hasonlóan záporoznak majd a triplák. A Heat a 2. meccsen úgy ment 114-ig hogy a két fő triplavető 3 triplát dobott összesen. Nem fog görcsölni a Miami, nincs miért. Totálisan hasonló meccset, mint volt a 2., itt már a Heat nem tud, nem is akar változtatni. Azt meg látni kell és becsülni, hogy a Heat akkor is küzd, ha sima a meccs, és 30 van közte, szóval ja, meglesz a 106 pont a Miamitól!

Miami Heat - Los Angeles Lakers: Total Points by Miami Heat - Including Overtime - Felett/alatt tipp