A Skót Ligakupa C csoportjában öt együttes küzd az első két hely valamelyikéért, ahol az első továbbjutást ér, míg a nyolc második helyezettből a négy legjobb jut a második körbe. A csoportban található még a St.Johnstone is, amely nagy harcban lesz a Dundee United csapatával a továbbjutásért vívott küzdelemben.

A Dundee United az első osztályban játszik jelenleg, ott a tizenkét csapatos bajnokság hetedik helyén áll a tizedik forduló után. Mai ellenfele, a Kelty Hearts a Lowland League, azaz a hatodosztályban, ott az első forduló után a második helyen állnak.

Látható, hogy hatalmas különbség van a két együttes között, a hazai együttes 9.78 milliót ér, míg a vendégek 450 ezret.

A Kelty Rangers csapata kiváló idegenbeli formával rendelkezdik, legutóbbi tíz idegenbeli találkozóját egyaránt megnyerte, ezeken mindösszesen öt gólt kaptak. Igaz, ez mind bajnoki találkozó, bár volt tavaly egy Challenge Cup mérkőzés is a negyedosztályú Annan ellen, ahol 1-1 volt a rendes játékidő.

A Dundee United csapatánál mindenki egészséges, nem találtam információt arról, hogy bárki sérült lenne. Az első mérkőzést nyerték a Brechin ellen 6-2-re, míg a második fordulóban kikaptak a Peterhead ellen, hazai pályán 0-1-re. Szerencséjükre ismét egy olyan csapat következik, akiket akár nagyon simán, több gólt lőve is legyőzhetnek. Az első fordulóbeli győzelemhez képest a másodikban változott a felállás, 4-4-2 helyett 4-2-3-1-re állt át a csapat, három helyen változott a csapat. Véleményem szerint megint lesz változás a csapatban, de a három rúgott gólt még így is hoznia kell a Dundee United csapatának. Főleg annak fényében, hogy legutóbb kikaptak és ha tovább szeretnének jutni, akkor mindenféleképpen kellenek a gólgazdag mérkőzések.

Dundee United - Kelty Hearts: Dundee United által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp