Teljesen véletlenül futottam bele ebbe a meccsbe, ahol az oddsokat nem tudom hova rakni. A világranglista 153. helyén álló feltörekvő 19 éves Leonie Kung mérkőzik a 274. helyen rangsorolt Jodie Burrage-dzsel és utóbbi a toronymagas esélyes.

Leonie Kung neve Hua Hinből lehet ismerős, ahol WTA döntőt játszott és végül Magda Linette-től kapott ki kemény borításon. Ennek az eredménynek köszönhetően repült be a top 150-be és azóta se okozott csalódást. Az újraindítás óta salakon is megmutatta magát, és Begutól kapott ki egy öldöklő meccsen Prágában. Ezután egészen a Roland Garrosig salakon is maradt, míg múlt héten már kemény borításon edzett Portugáliában. Két meccs után mehetett is vissza Franciaországba, ahol az első fordulóban Jodie Burrage-dzsel találkozik majd. Amit megtanultunk idén Kungről, hogy senki ellen sem szabad leírni. Iszonyatosan jó teniszt is elő tud venni és nagy küzdő. Ehhez képest most 2.50-es szorzón adja az Unibet, amit egyszerűen nem tudok otthagyni rá.

Jodie Burrage kicsit fekete ló. Világranglista 300. hely környékével nem vagyok annyira képben, azonban jóval alacsonyabb versenyeken ütögetett idén mint a svájci. Tétmeccsen a WTA mezőnyből lejátszók csont nélkül verték téttel bíró meccseken: Tig ellen két játék, Haddad Maia ellen öt játékra volt jó, míg Boultertől egy szoros és egy sima vereség. Nekem ez nem mutatja azt, hogy egy szinten lenne a svájcival. A bukik érvelése mellett szól, hogy sok fedett kemény pályás meccset játszik (bár ez az ITF sorozatból is ered) és, hogy a Battle of Brits nevű mókázáson megverte Jó Kontát és Harriet Dartot is. Azért emlékszünk a Budapest Kupára, hogy egy ilyen tornának mennyire mérvadó szerepe van (semennyi). Múlt héten ő is a portugáliai Funchalban volt Kunghöz hasonlóan és már az első körben kijózanító vereséget szenvedett Niemeier ellen (6-2, 6-1). Ezután nyert két kvalis meccset itt Cherbourgban, de még így is a svájcit kellene itt esélyesnek tartani. Lehet, hogy veszít, de én 1.48-ért biztos nem mennék Kung ellen!

Kung, Leonie - Burrage, Jodie Anna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp