A hazaiak győzelmére tippelek ennél az IF Elfsborg - Kalmar FF svéd élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél. Ám a biztonság okáért döntetlen nélkülis a tippem (DNB 1), mert ugyan tényleg győznie illene-kellene a házigazda borasi csapatnak, de az az igazság, hogy az utóbbi időszakban - úgy augusztus hónap közepe óta szinte folyamatosan - eléggé pocsék formában volt az IF Elfsborg. Ebben a helyzetben szerintem nem árt DNB-vel tippelni a várható hazai győzelmet. Persze, jobbára csak amolyan elővigyázatosság ez az egész. Viszont az már nem elővigyázatosság, hanem tény, hogy azért bukta a dobogós helyezést az IF Elfsborg és 36 ponttal csak 4. helyezett, mert rosszul teljesített az előző időszakban és az ottani focisták elszórakozták a helyzeteik nagyon nagy részét.

Szóval, röviden: svéd szinten jó csapatnak számít az IF Elfsborg, ám mostanában nem a történetének legszebb fejezeteit írja. Szerencséje, hogy ezúttal az utolsó előtti helyezett és kiesési helyen levő Kalmar FF lesz a vendége. Méghozzá az a Kalmar FF lesz a vendége, amelyik hasonlóan pocsék formában van, mint az IF Elfsborg, és ráadásul még az is van, hogy a Kalmar FF rosszul szokik játszani idegenben. Elvileg akár még ez a dolog is előnyt jelenthetne az IF Elfsborg számára, ám sajna kérdéses, hogy éppen milyen passzban lesznek majd az ottani játékosok.

Az viszont biztosra vehető, hogy nagyon jelentős esélye van a házigazda borasi csapatnak arra, hogy az egyik kiesőjelölt otthoni legyőzésével ismét felkerüljön a dobogóra és ismét küzdhessen az ezüstéremért vagy a bronzéremért. Az aranyérmet nem említem, mert nagyon úgy tűnik, hogy ha nem jön közbe valami rendkívüli (például boszorkányok potyognak az égből), akkor a most 47 ponttal listavezető Malmö FF lesz Svédország focibajnoka. Ismét. Ám ebben a fordulóban az IF Elfsborg kihasználhatja azt, hogy egy kiesőjelölttel játszik, miközben vetélytársai idegenben lépnek majd pályára (Varberg - Norrköping, Helsingborg - Häcken). Már csak azért is kellene nagyon ez a Kalmar FF elleni otthoni győzelem a borasi együttesnek, mert a göteborgi BK Häcken úgy 2. helyezett 38 ponttal, hogy egy találkozóval kevesebbet játszott.

Egyelőre ott van az előny az ezüstéremhez, s az IF Elfsborg harcolhat majd a bronzért. Már, persze, csakis akkor, ha nem szórakozza el a Kalmar FF elleni meccset. Bár, szerintem, nem fogja.

Tipp: DNB 1.

IF Elfsborg - Kalmar FF: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp