Remélem nem lövök túl nagy bakot, amikor hosszabb idő után ismét bevállalok egy magyar másodosztályú bajnokit elemzésre, de a fogadóirodák olyan kecsegtető oddsot kínálnak a Vasas - DEAC találkozóra, amit nem tudok otthagyni. Az elvileg nem lehet kérdés, hogy nyernie kell a jelenleg 13. helyen álló hazai piros-kékeknek, amennyiben szeretnének még valamit ettől a szezontól. A sem lehet kérdés, hogy kit verjenek, ha nem a kieső helyen álló újonc DEAC-ot. A kérdés csak az, hogy mindezt hány góllal teszik. Én úgy gondolom, hogy ez a várható győzelem több gólos lesz és ezzel megindulhatnak a fővárosiak felfelé a tabellán.

Ritka mély gödröt ásott magának az angyalföldi alakulat a bajnokság kezdete óta, pedig a liga második legértékesebb keretét hozták össze a szezonra a vezetőik. De náluk is bebizonyosodott, hogy sok jó játékos még nem csapat, mint ahogyan az is bebizonyosodott, hogy ifj. Bene Ferenc alkalmatlan ezeknek a hazai sztárocskáknak a csapattá formálására. Schindler Szabolcs személyében jött is a megváltásnak tűnő edzőcsere az egyik legnagyobb riválisuktól Békéscsabáról, de a "Szabi gyerek" vezetésével sem tudták szállítani az eredményeket Radóék. Mígnem a legutóbbi fordulóban a Szeged elleni meccsük második 45 percére megtört a jég. Az előző szezon elsőosztályú gólkirályának, Radó Andrásnak a vezetésével hátrányból fordítottak és ezzel óriási kő esett le vezető, edző, játékos szívéről. Hogy mekkora jelentősége volt ennek a győzelemnek, azt jól tükrözik az edző szavai is: "Jót tesz az önbizalmunknak ez a siker,....... a válogatott szünet alatt próbáljuk rendezni sorainkat." Most még a sorsolás is a kezükre játszik, mert egy bőven verhető ellenfél érkezik hozzájuk.

Még a bajnokság harmadánál sem járunk, de kétségünk ne nagyon legyen felőle, hogy az egyik kieső Balogh Pál együttese, a Debreceni EAC lesz a másodosztályból. Becsületükre legyen mondva, hogy vállalták az NB II-es megmérettetést, de könnyűnek találtatnak. Vendégprodukciójuk eléggé egysíkú, 5 meccs, 5 vereség, 3:10-es gólkülönbség. Nem vállalok túl nagy kockázatot ha azt mondom, ezen nem most fognak javítani. Az is meglepetés számba menne számomra, ha ezt a kirándulást 2-3 kapott gól alatt megúsznák.

Bármekkora gödörben is volt a Vasas, a hazai veretlenségét még így is sikerült megőriznie, sőt a mögötte állókat több rúgott góllal verte. Most ennek a tendenciának a folytatását várom.

Vasas - Debreceni EAC: Vasas által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp