Hol van már az az időszak, amikor mindent tudtunk a fehérorosz fociról? Mint mindenki másnál, nálam is háttérbe szorult ez a bajnokság, de most talán sikerült egy jó tippet találni.

Már a 26.fordulót rendezik meg hétvégén az első osztályú labdarúgó bajnokságban, ahol az utolsó, és szerintem már biztosan kiesett Smolevichi fogadja az ötödik helyen álló Torpedo Zhodino együttesét. A vendégek még harcban állnak a nemzetközi kupás szereplésért, ezért azt gondolom, hogy ez egy kötelező három pont a részükről.

A két csapat eddig hétszer találkozott egymással és mind a hét alkalommal Zhodino győzelem született. A hét találkozóból ötször megvolt a legalább három gól.

Pocsék formában van a hazai együttes, legutóbbi tíz találkozójából mindössze egy döntetlent sikerült elérniük a kupában, ahol aztán 1-1-es rendes játékidő után 4-1-re kikaptak a hosszabbításban egy másodosztályú csapattól. Nagy gödörben vannak, a hazai mérlegük sem annyira fényes. Igaz, eddig mindhárom győztes találkozójukat otthon szerezték. A Torpedo Zhodino kiegyenlített csapat, ugyanott áll a hazai és az idegenbeli tabellán is, a tabella elején. Sok gólos találkozókat játszik a Smolevichi otthon, tizenkét forduló alatt 46 gól volt a csapat mérkőzésein (16-30). Ma is valami hasonlóra számítok, egy gólt szerintem rúgni fognak.

Valami gond biztosan van a hazai együttesnél, mert a 23 fős keretből 17 új játékos van, és akad olyan, aki 12.31-ig került kölcsönbe a klubhoz. Messze ennek a csapatnak a legkisebb a keretértéke, az előttük álló Belshina már 2.83 milliót ér, szemben a Smolevichi 1.43-jával.

A Zhodinonál egy hiányzó lesz, a középpályás Ilya Kukharchik. A keret 4.6 millió eurót ér, látható, hogy nagy a különbség a két csapat között.

A keretek közötti különbség, a motiváció- és az összeszokottság hiánya miatt sima vendég győzelmet gondolok, ahol a vendégek minimum három gólt szereznek, de biztosabbra megyek, és megelégszem a mérkőzésre tett 2.5 gól feletti opcióval.

Smolevichi - Torpedo Belaz Zhodino: Gólok száma - Felett/alatt tipp