A szombati két derbi után ma egy kevésbé várt, de mégis csak londoni derbi, izgalmas meccsnek igérkezik ez a találkozó is, ugyanis bombaformában mindkét csapat.

Tottenhamet az utolsó három meccsén egyaránt verettem, amiből egyáltalán nem jöttem ki jól. Irdatlan sok mérkőzés nagyon rövid idő alatt csak jót tett a csapatnak, mint rosszat. Azt gondoltam naívan, hogy majd fizikailag rottyon lesznek, és sima vereségekbe fognak beleszaladni az eszement hajtás végére. Ennek ellenére nagyon jót tett a csapatnak a mérkőzés-egy nap pihi-mérkőzés ritmus. A játékosok érett, összeszokott csapat kilétét mutatták, különösen az utolsó, Manchester United elleni mérkőzésen. Egy első percben büntetőből bekapott gól, nagyon sok csapatot a földre küldött volna, különösen ha a 7-8. mérkőzésed játszod három héten belül, ők mégis megrázták magukat és 6 perc leforgás alatt a saját javukra tudták fordítani a mérkőzést. Az azelőtti mérkőzésük a Newcastle ellen is nagyon meggyőzőre sikerült, annak ellenére hogy csak iksz lett a végén egy elég komikus utolsó perces büntetővel. A félidőre nem túlzás azt mondani, hogy 4-5 góllal kellett volna vezessenek Mourinho csapata. Ehhez a jó formában lévő csapathoz a héten csatlakozott végre Gareth Bale is, aki a gondolatait a golfról, egy jóval nagyobb labdára tudja fókuszálni nagy segítségére lehet annak a csapatnak, amelyik világsztárrá tette őt pár évvel ezelőtt.

West Hamnek mondhatni nem jött jól a leállás, hiszen bombaformában voltak (köszönhetően, hogy David Moyes koronavírus miatt távol volt a csapattól és a másodedző vette át az irányítást?? xD) de két győzelem 7 lőtt gól és 0 kapott gól a Wolves-Leicester duó után úgy gondolom egy City illetve Liverpool is megirigyelné. Nagyon kiváncsi vagyok sorozatban harmadik meccsükön is fognak-e tudni ilyen meggyöző játékot, és ilyen nagy xG mutatót bemutatni, mint ahogy tették az elöző két meccsükön.

Mourinhonak fel van adva a lecke, az eddigi jó játékukat át kell vigye eredményesbe is. Eddigi évei alatt inkább az eredményes focinak volt híve, mint a szép fotbalnak, most valamelyest fordulni látszik a dolog, de ma délután őket tartom esélyesebbnek, és a győzelmükre adott szorzó is igencsak szép.

Tottenham - West Ham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp