A Rosenborg a bajnokságban mutatott jó formájának köszönhetően pontelőnnyel a dobogó harmadik fokán áll úgy, hogy az előttük álló két csapat egy mérkőzéssel többet játszott, tehát ha nyernek ma, visszavehetik a második helyet. Ha csak a bajnoki mérkőzéseket nézzük, utoljára júliusban fordult elő, hogy nem lőttek gólt. A Bodo/Glimt szerintem elérhetetlen távolságban áll tőlük, viszont a Moldével komoly csatát vívnak a második helyért, ami csak presztízs kérdés, mivel mindkettő Európa Liga helyet ér. Még játszanak egymással decemberben, addig vélhetően fej-fej mellett fognak haladni. Szeptember 30-án eladták egyik legjobb csatárukat, Torgeir Börvent Törökországba, de az Odd elleni bajnoki mérkőzésen ez a hiány nem tűnt fel, mivel simán nyertek 4-1-re. Dino Islamovic a montenegrói válogatottban játszott mindkét mérkőzésen az elmúlt héten, de 60-70 perceket tolt, ami nem annyira megerőltető, tehát nem túlzottan fáradt.

Olvastam egy norvég tipstert, aki ennek ellenére hazai győzelmet vár. Ugyanis a Kristiansund csapata elég jól szerepel mostanság, 6. helyen állnak a tabellán, 4 ponttal vannak a Rosenborg mögött. Ez a szereplés tényleg kiváló, mivel a tavalyi szezonban összesen gyűjtöttek 41 pontot. Semmi rosszat nem lehet róluk mondani.

Azt azonban nem gondolnám, hogy nyerhetnek. Először is ott lebeg a szemem előtt egy 1 hónappal ezelőtti hazai mérkőzésük a Viking ellen: akkor 5-3-ra kaptak ki. Másrészt olvastam, hogy Sean McDermott, a hazaiak első számú hálóőre a mai mérkőzésen nem játszik, mert sérült. Helyén Eirik Holmen Johansen kaphat helyet. Flamur Kastrati eltiltott elöl, de Amahl William Pellegrino játszani fog, aki félelmetes formában van: utolsó 10 mérkőzéséből 8 találkozón szerzett gólt! Ezáltal 19 góllal vezeti is a góllövőlistát. Úgy vélem, ezek mind jó előjelek a sok gólhoz, én a végeredmény helyett inkább a sok gólra szavazok.

Kristiansund BK - Rosenborg: Gólok száma - Felett/alatt tipp