Gyorsan pörög az idő, már megkezdjük a 6. játékhetet. Röviden összefoglalva az idei alapszakasz eddig nagyon lutri, hiszen sose tudni előre éppen mi fog bekövetkezni. Látunk elhalasztott illetve eltolt mérkőzést (pl.: NFL történetének második kedd esti találkozóját is láthatuk a Titans - Bills összecsapással). Jó pár intézmény a COVID járvány miatt bezárásra került, szépen bővül a COVID-19 lista is stb. De azért akadnak jó dolgok is, hiszen kedvenc csapataink hétről - hétre gyűrik egymást. A magyar idő szerinti 19 órás sávból a Vikings - Falcons összecsapásra esett a választásom.

Vikings a szezon előtt simán play off vagy wild card helyért küzdő csapatnak gondoltam, eddig mindössze 1db győzelemmel rendelkeznek. De még messze a szezon vége, de nem túl jó a megítélésem a csapattal kapcsolatban. Támadó oldalon Cousins nem az igazi, a 8TD és 7INT se fest valami jól. Egyébként idén már több eladott labdája van, mint tavalyi egész szezon alatt. Passzpontossága relatíve jó. Futó poszton Cook ma nem játszik sérülés miatt, helyettese Mattison lesz, aki véleményem szerint a Falcons ellen szépen fog termelni. Elkapó poszton Thielen-Jefferson páros, kiegészülve a tight endekkel rendben van. Jefferson a kezdeti nehézségek után szépen rázódik be a profi ligába. Thielen továbbra is kiemelkedő játékos. Diggs hiányáról még beszélhetünk, de nehéz lenne még őt is kiszolgálni és ha nem akkor jön a hiszti. A támadófal gyenge és ez Cousins teljesítményére is rányomja a bélyeget, hiszen meccsenként legalább 2-3-szor földre viszik. Védelem passz illetve futás ellen sem valami jó. Védőfalból nagyon hiányzik Hunter, aki tavaly elit szinten játszott, plusz hiba volt Griffen elengedése is. Ngakoue szépen lassan felveszi a ritmust és a nyomásgyakorlás ülni fog. LB poszt gyenge, futást képtelenek megállítani, a sorból Barr érzékeny veszteség, ő már az idén nem játszik. Secondary se fest jobban passzok után a cornerek eléggé zavarba jönnek és a hosszú átadásokat nem jól védekezik, amivel Ryan tud majd operálni.

Falcons még nyeretlen és ezen a mérkőzésen már új vezetés irányít, hiszen a csapat elküldte a vezetőedzőt Quinnt és a general managert Dimitroffot. Már érett a váltás, kíváncsi leszek idény után kik lesznek a befutók. Mert összességében nem rossz csapat a támadóoldal megvan, tény hogy idősödnek a játékosok, de még mindig ütős offense, a védelmen már van mit javítani. Szerintem egy támadóguru szépen összedobná a csapatot. Irányító poszton Ryan továbbra is megbízható, ha kell megállás nélkül passzol, bárkit képes elővenni a cilinderből. Nála is előjön több hullámvölgy, de még mindig jó irányító. Futó poszton Gurley rendben, ő szemében még látszik az akarás és a küzdés, láthattuk a legutóbbi Panthers elleni összecsapáson is. Elkapó poszton Ridley szintet lépet és ha az új rezsim nagytakarítást tervez, akkor érdemes elgondolkodni a 31 éves Jones megtartásáról. Tudom Jones még mindig a posztja kréméhez tartozik, de meglátjuk. Ezen az összecsapáson már bevethető, szépen mutat a Jones-Ridley-Gage-Hurst támadóalakulat. Támadófal center posztot leszámítva gyenge. Védelem egyszerűen katasztrófa, borzalmas minden tekintetben, szerelni nem tudnak, üresen hagyják az ellenfél elkapóit. Így mérkőzést nyerni már-már lehetetlen, tény hogy van egy jó támadó sorod, de a védelem nem segít semmit. Pedig több első körös tehetséggel van feltöltve a roster. Passz és futás megállításban borzalmas, így Cousins és Mattison nagy napja lehet.

Összességében a Vikings felé billentem az egyensúlyt, igaz, hogy a Falcons Quinn nélkül indul harcba és láttuk a Texansnak is jól sikerül a váltás. De a védelem még mindig rossz a sólymok oldalán és kell a győzelem a vikingeknek. Sok pontos találkozón egy FG különbség lesz a Vikings révén.

Minnesota Vikings - Atlanta Falcons: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp