Hosszú idő után végre magyar csapat szerepelhet a Bajnokok Ligájában, ennek örömére sikerült is belehúznia rendessen a sorsolásba, és elkapták Messi és Ronaldo aktuális csapatát egyszerre. Csodálatos, nézőcsalogató mérkőzésekre kerül majd sor, csak hát sajnos a mostani helyzetben ez is le lesz korlátozva, de menjünk is tovább mert ez nem igazán a tipp indoklása mellett szól.

Hosszú, rögös úton jutott el idáig a Fradi, nagy multú, komoly Bl tapasztalattal rendelkező csapatokat sikerült búcsuztatni a selejtezők során, de segítségükre volt jelen esetben a Covid helyzet, hisz egy meccses párharcokon tudtak jobbnak bizonyulni az aktuális ellenfelüknél. Nem biztos hogy mindhárom egy meccses találkozón egy esetleges visszavágón is ugyanolyan jól kijött volna a lépés, mint ahogy láthattuk a találkozókon.

Játékuk/taktikájuk a sorsolást látván méginkább előtérbe fog kerülni, eddig is a stabil védekezésre fektették a hangsúlyt és a gyors kontrákra. Na már most egy Barcelona ellen idegenben ha 25% körül tudják tartani a labdabirtoklásukat az már nagy szó lenne. Márpedig a vendég gólhoz az is kellene hogy egy kicsit náluk is legyen a labda. Vaktába felrúgott labdákkal, és a szélvész gyors támadokkkal ez a Barca védelem jobban fog tudni bánni, mint ahogyan azt tette a Celtic, esetleg a Dinamo Zagreb, hisz nekik lényegében minden mérkőzésük ugyanígy fest. Kis csapat betömörül a saját kapuja elé és onnan probál egy kétszer kitörni, de akkor sem sok emberrel, nehogy egy esetleges labdavesztés után ajtó ablak ziccert engedjenek Messiéknek.

Sok esélyt nem látok a Rebrov csapatnak a ma esti mérkőzésen, még úgysem, hogy az elmúlt időszak legsebezhetőbb Barcelonája fogadja őket a Nou Camp gyepén. Koeman sok energiát nem szabadna ebbe a meccsbe fektessen, hiszen hétvégén számára az első El Clasico következik, ami igencsak pikánsnak igérkezik. Ezt pedig a legkönnyebben úgy tudja elkerülni, ha nem hagyják, hogy támadást vezessen a Fradi, és egy eseteges vendég góllal veszélybe kerüljön a hazai győzelem. Nem épp sima Barca győzelmet, de nulla Barca kapott gólt várok ettől a mérkőzéstől.

FC Barcelona - Ferencváros: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp