A mai nap minden a Bajnokok Ligája körül forog, de rendeznek az angol másodosztályban is fordulót és ezen meccs mellett nehéz elmenni ilyen szorzón. A két csapat között ugyanis szakadéknyi különbség van.

A Reading eddig szinte hibátlan szezont fut. A kupától ugyan búcsúztak, ez még talán "jól" is jött nekik hiszen lehet csak a bajnokságra koncentrálni, ahol akár a feljutás is reális cél lehet még ha ezt öt forduló után merész is kijelenteni. A támadósorban ugyan idén sem rohangálnak Messi szintű játékosok amit a hét szerzett gól is mutat, de a védelmet sikerült stabilizálni, közel 500 játékperc alatt összesen egy gólt kapott Rafael. A keretük majdnem teljes, mindössze Arauna, Swift és Yiadom nem bevethetőek sérülés miatt de ez az állapot már hosszabb ideje fennáll. Hazai pályán a zárt kapu ellenére is kötelező a győzelem az ellenfél játékerejét ismerve, azok után hogy a Derby, Cardiff, Watford hármast letudták gyűrni.

A Wycombe egy hatpontos rangadót játszott a Milwall ellen az előző körben. Bár meglepetésre vezetni tudtak félidőben (ez volt az első és egyetlen góljuk eddig az idei bajnokságban) a második játékrész elég rosszul alakult és ismét kikaptak. Kilátástalan a helyzetük, öt meccs, öt vereség, 1 lőtt 12 kapott gól. A július közepén a Wembleyben aratott PlayOff siker így ugyan felkormányozta őket egy osztállyal feljebb, ez a szint picit erős nekik, az egyik kiesőjelölt címét nálam már most megnyerték.

Egymás ellen ritkán játszottak az utóbbi években az osztálykülönbség miatt, egy EFL kupás meccs volt amit büntetőkkel tudott nyerni a Reading. Tipp: 2-0

Reading - Wycombe Wanderers: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp