A svájci Challenge League ötödik fordulójának párosítása a mai napra is tartogat számomra kedvező mérkőzést a Neuchâtel Xamax és a Wil 1900 találkozójának kapcsán. Akik követik az írásaimat azok tudják, hogy pár hete már foglalkoztam a hazai piros-fekete alakulattal, főleg az első osztályból történő kiesése miatt és nem is kellett bennük csalatkoznom, mert hozták az általam elvártakat. Most úgy látom (remélem jól!), azóta nagyot fordult a világ Neuchâtelben és mára már esélyesként tekinthetünk a Szuper Liga kiesőjére.

Azt kell mondjam Stéphane Henchoz kiváló munkát végez a Xamax vezetőedzőjeként az új szezonban. A bajnokság elején türelmet és bizalmat kért szurkolóiktól, mert egy teljesen új csapat építésébe kezdett, egy teljesen új helyzetben. Ráadásul rengeteg játékosát is nélkülöznie kellett a rajtnál, különböző okok miatt. Ennek megfelelően két sima sittel nyitották a szezont. Bevallom töredelmesen én sem hittem volna hogy ilyen hamar, de azóta kiegyenesedtek. A két sittet két győzelem követte, a Thun és a Grasshoppers ellenében. Két ilyen skalpra azért már felkapja a fejét az ember. Most a Wil 1900 ellen meglehet a harmadik győzelem is zsinórban, csak ugyanazt a fegyelmezett és koncentrált játékot kell kivinniük Louis Mafouta-éknak a pályára, mint tették azt a "Szöcskék" ellen. Apropó Mafouta! Anno megemlítettem, hogy nagyon fog hiányozni a Xamax támadószekciójából. Nos, jelentem visszatért a Közép-afrikai Köztársaságból származó gólzsák.

Alex Frei csapata a Wil 1900 pontosan fordított utat járt be, mint mostani ellenfele. Két remek győzelemmel nyitották a szezont, majd ezt követte két vereség. Az igazán fájó a legutóbbi hazai, a Kriens elleni 0:1 volt Frei számára, mert a mester szerint sokkal koncentráltabban kellet volna játszaniuk. Ezt próbálják majd meg korrigálni az ígéreteik szerint, de számomra mindennél többet mond az a tény, hogy a fehér-feketék a legutóbbi két meccsükön nem tudtak gólt szerezni.

A csodálatos környezetben fekvő La Maladière Stadionban, a hazai szurkolók lelkes biztatása mellett magabiztos hazai győzelmet várok.

Neuchâtel Xamax - Wil 1900: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp