A Winterthur csapatáról többször is leírtam, hogy szerintem nagyon jó kis együttes, sokkal több van bennük, mint az eredményeik mutatják. A legutóbbi mérkőzésük szépen megmutatta azokat a hibákat, aminek köszönhetően mégis csak a középmezőnyben tanyáznak. A védelemben nagyon sok figyelmetlenség tapasztalható, ez a három védős rendszer ezen a szinten magában rejti a hibázás lehetőségét. Ez mérkőzésenként legalább egyszer, de inkább kétszer megtörténik (kivétel a Kriens elleni meccs, ahol véletlenül nem hoztak össze maguknak gólt). Ellenben előrejátékban szerintem a Challenge League legjobbja a csapat. Megszerzik a labdát, és már futnak is vele előre, a tizenhatosig elviszik gyorsan, aztán valami majd csak történik alapon körbejátsszák a boxot.

A Schaffhausen elleni meccs – ahogy utaltam is rá – kihozta a hibákat: egyrészt a védekezésben bennük van a hibázás, ezt mutatja a mérkőzés elején bekapott góljuk, majd pedig a vezetés birtokában mindig ráülnek a meccsre, és ez szinte bizonyosan megbosszulja magát. Meg is kapták legutóbb ebből a góljukat.

Ezt várom most is, tehát védekezésbeli hibákat. A Winterthur eddigi összes mérkőzésén betalált az első fél órában, ezt most is alapnak veszem. Én előzetesen azt gondoltam, hogy a Thun ellen simán esélyesebbek lesznek, de mégsem ezt történt, a szorzók nagyjából kiegyenlítettek. Ez is jelzi, hogy a Thun otthon veszélyes csapat, simán benne van a meccsben a több góljuk is. Persze ebben benne van az, is hogy a Thun tavaly még első osztályú csapat volt, csak a Vaduz ejtette ki őket a play-off meccsen.

Én arra számítok, hogy az első félidőben a Thun is tud majd gólt szerezni. Ezáltal pedig meglehet az első félidőben a két gól, ami talán vállalható szorzó, ha már az egyéb overek a béka segge alatt vannak.

Thun - Winterthur: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp