A Dortmund a hétvégén über tartalékos üzemmódban játszott a Hoffenheim ellen. Bürki kapus, Reus és Haaland csak a padon kezdett, de például Akanji, Hazard, Schmelzer és Zagadou még a keretben sem volt. Lucien Favre egy óra után lekapta Sanchot, Brandtot, Meuniert is, szóval nem lehet azt mondani, hogy ne tekintenék prioritásnak a Bajnokok Ligáját.

A Lazio ezzel szemben iszonyatosan gyenge formában van. A Sampdoria hétvégén 3-0-ra verte el őket. Valahogy nem találja most a csapatát Simone Inzaghi. Persze tele vannak sérülttel, de amúgy sem tűnik úgy a csapat, mintha csúcsformában pörögnének. Az Inter elleni 1-1 nagyon nyögvenyelős volt, ott a három pont nem őket illette volna, hanem a milánóiakat, előtte pedig az Atalanta mosta fel velük a padlót.

Amíg Luiz Felipe sérült, addig a védekezésükben nagy változás nem várható. Így a 2-3 gól simán elvárható a Dortmundtól, amely hasonló focit játszik, mint az Atalanta. Gyorsérintős, dinamikus, támadásorientált focit, amit láthatóan ez a védelem nem tud levédekezni.

Haaland gólja számomra tuti, őt pakolom is mindenhol, de végeredményre mégsem tippelnék. Ciro Immobile a hétvégén eltiltása miatt pihent, tehát ő is pályára lép. Ugyan nincs a legjobb formában a csatár, de az ő mentalitásával még így is megrúghatja az 1-2 gólját. Ha ez megtörténne, akkor veszélybe kerülhet a Dortmund győzelme, a döntetlen bármikor odaficcenhet. Inkább látom jó tippnek azt, hogy a Borussia a hétvégi lötyögés után odateszi magát támadásokban, és megrúgják ők is a 2-3 gólt. Sokkal könnyebben jöhet ez, mint a győzelem, és a szorzó sem olyan vészes.

Lazio - Borussia Dortmund: Borussia Dortmund által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp