Folytatódik a WTA-sorozat, amelynek egyik utolsó idei állomás a cseh Ostrava lett. A verseny egyik fő favoritja Karolina Pliskova, aki az orosz Veronika Kudermetova ellen nem számíthat könnyű mérkőzésre.

Nagyon kedvelem Ka. Pliskova játékát, azonban az újraindítás óta borzasztó formában van. Második körös vereség a US Openen és a Roland Garroson. Egy kisebb menetelés Rómában, azonban láthattuk, hogy ott akik jól szerepeltek, azok gyengélkedtek utána Párizsban. Mindenesetre ez volt az egyetlen tisztességes tornája és nagy kérdés, hogy idénre még mekkora tervei vannak. Igazából Ostrava után még esetleg Linzben lesz torna egy hónap múlva, míg minden más áll. Ennek következtében valószínűleg ez lesz az utolsó tornája az évben és nem hiszem, hogy nagy formában lenne a RG után. Ez lesz az első meccse a tornán, miután erőnyerőként szerepel.

Az ellenfele ezzel szemben már bizonyította, hogy igencsak erőteljesen gondolkodik egy ostravai menetelésben. A selejtezőben is kiválóan teljesített, majd az első körben Donna Vekicet mattolta. Három meccsen még szettet sem vesztett és az adogatása is eléggé szolid. Mint említettem Pliskova nincs jó formában és egy vereséget már Kudermetovától is elszenvedett az elmúlt hónapokban. Az US Open előtti felvezető tornán találkozták már New Yorkban és két szettben ott az orosz diadalmaskodott. Ennek nincs nagy jelentősége női teniszben, de jól jelzi, hogy Pliskova mennyire nem vette komolyan az elmúlt 2-3 hónapot. Mindennek ellenére Kudermetova továbbra is az underdog a meccsen és ameddig ez így marad addig érték is van benne. Az Unibet egy kicsit továbbra is magasan tartja az oddsot, amire én le is csapnék még így bőven a meccs előtt.

Kudermetova, Veronika - Pliskova, Karolina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp