Ostravában bebizonyosodott, hogy a játékosok egy része már a téli szünetben van fejben, míg mások még próbálnak valamit letenni az asztalra az év egyik utolsó (?) tornáján. Jennifer Brady jó eséllyel pályázik a következő fordulóra ezen az összecsapáson.

Az amerikai alanyi jogon főtáblás volt és úgy nézem, hogy egy szép ex-szovjet túra vezethet neki a tornagyőzelemig Ostravában. Az ukrán Yastremskát szetthátrányból verte, majd Kasatkina ellen már az első szettben fordított és most jöhet az újabb orosz ellenfél, azaz Kudermetova (később pedig akár a fehérorosz Sabalenka - Azarenka duó). Brady az újraindítás óta az egyik legjobb formában lévő játékos ugye. Élete első tornáját nyerte Lexingtonban, majd a US Openen az elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Naomi Osaka a torna egyik legjobb meccsén tudta csak őt megverni. Várható volt, hogy a lassú párizsi borítás nem lesz az ínyére és bizony a dán Tauson igen gyorsan ki is ejtette ott. Most viszont megint kapott egy gyors pályát és elő tudta hozni közel azt a teniszét, amit Amerikában mutatott. Ez eddig bőven elég volt az ellenfelek ellen és nagy meglepetés lenne, ha Kudermetova ellen máshogy alakulna a történet.

Alapjában véve nem lenne nagy teher egy egyhetes tornán, hogy valaki a selejtezőből érkezik. Most azonban az év utolsó tornáján tartunk egy nagyon megterhelő időszak után. Kudermetova (egyébként Brady előző ellenfeléhez, Kasatkinához hasonlóan) a selejtezőből érkezett, így már ötödik meccsére készül. Pliskova ellen látszódtak már a fáradtság jelei és ez sorsdöntő lehet Brady erőtenisze ellen. Kicsit térjünk vissza a Pliskova elleni meccsre, amiről szintén írtam. Nos, a cseh nyerte az első szettet meglepően jó tenisszel, majd onnan tudott fordítani Kudermetova. Nem igazán adtam volna több esélyt az orosznak 10%-nál az első, majd 30%-nál a második szett után (a győzelmi szorzója a 20.00 is elérte). Azonban leginkább Pliskova jóindulatának köszönhetően tudott fordítani. A cseh nem igazán koncentrált augusztus óta a jó szereplésre és ez volt az a tényező, amire számíthattunk itt. Most azonban teljesen más a szituáció, Brady-n az látszott, hogy itt tornát akar nyerni és nem csak egy beugró állomás ez neki Párizs és az USA között. Ez sokat nyom a latba és azért is van érték a szorzójában, mivel nagyon hasonló az odds Kudermetovára, mint Pliskova ellen. A piac azonban ezt most nem jól érzékeli (ha kiejtette Pliskovát, akkor miért ne tudná Bradyt elven nézik). Nem szoktam ilyet, de most azt kell veretni, akit az előző körben nyerettem, tehát Bradyre fogadnék.

Brady, Jennifer - Kudermetova, Veronika: Játék hendikeppel - Hendikep tipp