Azért szép lassan mégiscsak kiviláglik mindenki előtt, hogy Bruno Labbadia egy tehetségtelen fószer. Én ezt már kb. 10. éve folyamatosan mondogatom, de úgy látszik, a Bundesliga irányítói közül senki sem olvas engem. Mindenki elalélt a Hertha első fordulós 4-1-es győzelmétől Brémában, de azóta az püföli őket, aki éri. A Frankfurt, a Bayern és a Stuttgart is felmosta velük a padlót. Pedig olyan támadóik vannak, akik a Dortmundon és a Bayernen kívül bárhol kezdők lennének, erre Labbadia még arra is képtelen, hogy megfelelő taktikát dolgozzon ki erre a két játékosra.

Most azonban ismét lehetőségük van a bizonyításra. A Leipzig domináns focit játszik, ami teret enged a gyors ellentámadásokra. Ez ismét csak fekszik a Hertha csatárainak, Cunhának, Cordobának és Lukebakio-nak is. Egyedül Piatek statikus ehhez, de ő meg ugye mostanában csere.

Ráadásul a Leipzig most kicsit figyelmetlenebb lehet a hétközi Bajnokok Ligája mérkőzés után. A Basaksehir ellen végig koncentrálniuk kellett, egy pillanatra sem engedhettek ki Gulácsiék.

Tehát én a mérkőzéstől azt várom, hogy kicsit tompább lesz a Leipzig, amit végre kihasználhat a Hertha. Ha figyelmen kívül hagyják Labbadia taktikáját, és azt játsszák Cunháék, amit tudnak, és amiben jók, akkor bizony rúghatnak gólt, vagy gólokat is akár. A legalább három gólt nem ad ugyan túl nagy szorzót, de én ezt érzem a legbiztosabbnak. A Hertha nem játszott még olyan meccset, amelyen ne kapott volna gólt, A Bayern négyet lőtt nekik, a Stuttgart kettőt, a Frankfurt pedig hármat. Nehéz elképzelnem, hogy a mostani Leipzig ne rúgná meg szintén a két gólt. Ez összesen már három gól.

RB Leipzig - Hertha BSC: Gólok száma - Felett/alatt tipp