Tovább kapaszkodik a Rosenborg, miután a múlt héten idegenben gyűrte le a Sarpsborg csapatát. Most egy könnyebb találkozó várhat rájuk, azonban igencsak jó szorzót kapunk a hazai győzelemre a Start ellen.

A „nyári” időszakban eléggé meg lett erősítve az RBK, miután érkezett hozzájuk Skjelbred a Herthától, Henriksen a Hulltól, Eyjólfsson a Levski Sófiától, míg Pa Konaté Svédországból, illetve szeptember 1-től Age Hareide irányítja már hivatalosan is a csapatot. A jelzés egyértelmű: vissza kell állítani a Rosenborg dominanciáját Norvégián belül! Hareide irányításával egyébként 4-2-0 a mérlege a csapatnak az Eliteserienben, míg az Európa Ligában egy vállalható kiesés a PSV ellen. A minimális célkitűzés a dobogó lehet a Rosenborgnak és ez megvalósítható elképzelés a Moldéval karöltve és ezzel az Európa Liga-indulás jövő évi kiharcolása.

A Start továbbra is a kiesés elkerüléséért küzd, mivel a Mjondalen mögöttük lőtávolon belül van, viszont előrefelé elég kilátástalan a helyzetük (5 pont a biztos bennmaradás). A hétvégén kiesési rangadót vesztettek a Sandefjord ellen hazai környezetben és éppen ezért nehéz elképzelni, hogy a Lerkendalban fognak majd javítani. Ott, ahol a Rosenborg a legutóbbi nyolc meccséből csak egyet nem nyert meg (2-2, Stabaek ellen). Emellett a Start kifejezetten gyenge idegenben. Az idei szezonban még nem nyert és az idegenben lejátszott 10 találkozóból csak három döntetlenre futotta. Ránéztem a két csapat idei első meccsére, ahol a Start kihúzta 0-0-val. Júliusban volt a meccs, amikor az RBK igen tetemes hátrányt gyűjtött össze az akkor élen álló Molde - Bodo duóval szemben. Akkor a záró odds 1,6 volt a vendégekre, míg most a nyitó 1,55. Azt gondolom, hogy nem kell magyaráznom ezek után, hogy miért van érték a hazai győzelemben és azt is várhatjuk, hogy vasárnapra ez a szorzó jóval lejjebb lesz erre a kimenetelre.

Rosenborg - Start: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp