Az Atalanta iszonyú zuhanásban van. Mondom ezt a dánok elleni első fordulós győzelem ellenére is. A Napoli elleni első félidő botrányos volt, és a Sampdoria elleni mérkőzés első félideje is. Én személy szerint ezt Josip Ilicic visszahozatalával látom kapcsolatban, másrészt visszavezethető arra, hogy nincs meg a mélység a csapatban. Megvan a Zapata, Gomez és Muriel alkotta bődületesen erős váz, amihez nincs meg a megfelelő pótlás. A Samp ellen nem kezdett kettő játékos ezek közül, rögtön szenvedtek támadásokban, majd beállt Zapata, és rögtön jött a góljuk. A Gasperini által kidolgozott taktikát ez a három játékos tudja egyedül megvalósítani, és Ilicic, már ha épp jó formában van. Gasperini tehát gondban van, azt kell eldöntenie, melyik kezét vágja le: a bajnokságot engedje el, vagy a Bajnokok Ligáját. Úgy látom, hogy ő eldöntötte a kérdést, a bajnokságot kukázta egy időre, és most a BL-továbbjutást akarja elérni.

Az Ajax a hétvégén olyan eredménnyel győzött, amit én még nem láttam. 13-0-ra verték a Venlot, ráadásul idegenben. Nem mentség, hogy egy félidőt emberhátrányban volt a hazai csapat, hiszen akkor már 0-4 volt. Két csatáruk sérült, Kudus még a Liverpool ellen sérült meg, és hozzá Huntelaar is összeszedett egy húzódást. Múltkor kifejtettem, hogy szerintem az Ajax nagyon erős támadópotenciállal rendelkezik, Dusan Tadic, Anthony és Quincy Promes nagyon jó hármast alkot. A Liverpool ellen abszolút nem érdemeltek vereséget, végig partiban voltak, rúgtak kapufát, a pool-kapus is védett pár nagyot. Szóval nem érzem rossz eredménynek a 0-1-et sem, játékban benne volt a pontszerzésük, a játék megvolt hozzá.

Azt várom, hogy a két csapat egymásnak fog esni, ez - és a visszavágó - a mérkőzés fog dönteni a továbbjutásról. Itt tehát csak a győzelem elfogadható az Atalantának, ők menni fognak előre. a már említett Muriel hétvégén pihent, Zapata is alig játszott, ott lesz a dinamika bennük. Viszont az Ajax első 15 perces letámadása félelmetes, hétvégén is rúgtak egyet a 12. percben. Tehát én úgy gondolom, itt a gólokra fogadás a jó megoldás, a félidőre várom a két gólt.

Atalanta - Ajax: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp